Яке покарання загрожує за продаж голосу на виборах президента
Категорія
Україна
Дата публікації

Яке покарання загрожує за продаж голосу на виборах президента

Яке покарання загрожує за продаж голосу на виборах президента
Джерело:  online.ua

31 березня в Україні проходять вибори президента України. Варто пам'ятати, що за продаж свого голосу на виборах передбачена кримінальна відповідальність - карають не тільки тих, хто підкуповує виборців, а й тих, хто продає свої голоси, передає ONLINE.UA з посиланням на ЦВК.

Зазначається, що покарання за продаж голосу на виборах загрожує у тому разі, якщо людина прийняла пропозицію, обіцянку або вже отримала гроші у розмірі понад 125 гривень – тобто 3% від розміру мінімальної зарплати за:

  • відмову від участі в голосуванні;

  • голосування більш ніж один раз;

  • голосування за окремого кандидата або за відмову від голосування;

  • передачу виборчого бюлетеня іншій особі.

За продаж голосу на виборах українцям загрожує штраф у розмірі від 1 тисячі 700 гривень до 5 тисяч 100 гривень; виправні роботи до 2 років або 2 роки обмеження волі.

Що заборонено робити виборцям під час голосування , відповідно до таємниці голосування?

  • Не можна фотографувати виборчий бюлетень, демонструвати його чи робити селфі у кабінках для голосування. За це загрожує кримінальне або адміністративне покарання.

  • Керівникам органів державної влади та місцевого самоврядування не можна агітувати за чи проти якогось кандидата. Це обмеження стосується і правоохоронців.

Як повідомляв ONLINE.UA, обшуки в окупованому Криму та інтенсивніші обстріли на Донбасі з боку окупантів пов’язані з бажанням Кремля вплинути перебіг президентських виборів в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?