Які переваги чотириденного робочого тижня — результати масштабного експерименту
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Які переваги чотириденного робочого тижня — результати масштабного експерименту

Які переваги чотириденного робочого тижня — результати масштабного експерименту
Джерело:  online.ua

В Ісландії нарешті добіг свого логічного завершення наймасштабніший в історії експеримент щодо запровадження чотириденного робочого тижня. Варто звернути увагу на те, щот автори дослідження вважають результати експерименту "приголомшуючим успіхом".

Джерело:  Independent

Науковці назвали головні переваги чотириденного робочого тижня

За словами вчених, при скороченні робочого часу продуктивність співробітників в більшості випадків залишилася колишньою або навіть починала зростати.

Окрім того, наголошується, що суттєво покращилося благополуччя працівників, адже в їхньому житті зменшився рівень стресу, зупинився процес вигоряння.

Також їм нарешті вдалося налагодити баланс між роботою і особистим життям. Одна з найважливіших переваг для роботодавців - їхні підлеглі почали набагато краще планувати свій робочий час.

Як проходив експеримент з чотириденним робочим тижнем в Ісландії

"Жителі Ісландії підійшли до експерименту з усією серйозністю: у ньому взяли участь 2500 тисячі жителів країни - це приблизно 1% економічно активного населення, проходив він з 2015 по 2019 роки. Сама ініціатива надходила від профспілок. Умови були прості: стандартні 40 годин робочого часу на тиждень урізали до 35-36 годин, зберігши при цьому працівникам зарплату в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що з урахуванням масштабу експеременту до аналізу його результатів підключили не тільки місцеві дослідницькі контори, а й мозкові центри з Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?