Які школи не відкриються у вересні - відповідь Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Які школи не відкриються у вересні - відповідь Кабміну

Які школи не відкриються у вересні - відповідь Кабміну
Джерело:  online.ua

Не всі школи відкриються та працюватимуть однаково з 1 вересня, стверджують у Кабміні. Згідно з поясненням Сергія Шкарлета — виконувача обов'язків міністра освіти й наука — ситуація найбільше відрізнятиметься для "червоної зони". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця на телебаченні.

За його словами, у школах обов'язково вимірюватимуть всім температуру й дотримуватися інших правил, зокрема — носіння масок.

"Все залежить від того, яким чином розвиватиметься епідемічна ситуація в Україні. Всі наші основні сценарії побудовані на постановах Кабінету міністрів, які належать до регулювання санітарно-епідемічної ситуації в Україні, і залежать від зон – "червона", "помаранчева", "жовта" і "зелена", - зауважив Шкарлет.

Він наголосив, відповідно до розвитку ситуації в певних районах будуть ухвалювати рішення щодо проботи шкіл.

"Однозначно, і президент, і уряд, і Міністерство освіти, і Міністерство охорони здоров'я – ми всі висловлюємо те гасло, що діти повинні піти в школу. До школи не підуть лише ті, хто потрапить до "червоної" зони. У цій частині, відповідно, технології освіти вироблятимуться в змішаному режимі", - пояснив в.о. міністра.

Він резюмував, "живе" навчання вкрай важливо, однак якщо місто потрапляє до "червоної зони" - школи не працюватимуть. Те ж саме стосується навіть Києва.

Школярів тим часом з 1 вересня розподілятимуть за віком для організації входу й виходу в будівлю. Наприклад, різні входи будуть для молодших та старших класів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 серпня в Україні діє карантин за новими правилами — щотижня усі регіони країни ділять на чотири зони в залежності від епідеміологічної ситуації, в кожній з яких діють певні обмеження як мінімум 14 днів.

Найжорсткіший карантин вводиться в "червоній" зоні — там зупиняється громадський транспорт, забороняється закладів освіти, закриваються кафе і ресторани. Такий карантинний режим в Україні буде діяти й восени.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?