Які свята відзначаються в Україні 3 вересня
Категорія
Україна
Дата публікації

Які свята відзначаються в Україні 3 вересня

Які свята відзначаються в Україні 3 вересня
Джерело:  online.ua

Сьогоднішній день 3 вересня в церковному календарі є святом Тадея Проповідника. Також цей день, як повідомляє ONLINE.UA, присвячено мучениці Вассі Алонській.

Здавна на 3 вересня існували звичаї, що стосувалися збирання льону в полі та збору яблук. Вважалося, що за погану роботу на зборі врожаю цих рослин можна поплатитися здоров’ям. Нібито, це може розсердити покровительку полів – її називали Льняниця. В уяві наших предків це була молода синьоока дівчина зі світло-русявим волоссям.

3 вересня батьки забороняли дітям бігати льняним полем. Цього дня жінки спокійно і дбайливо збирали льон, щоб через деякий час шити з нього рушники та вишиванки. Крім одягу, парусини та міцних мотузок льон використовували також для приготування продуктів та для лікування.

У день Тадея Проповідника при зборі яблук треба особливу увагу приділяти тому, щоб не пошкодити плід. Заборонялося витирати яблука, інакше довго зберігатися вони не будуть. Якщо ж хтось розчавить яблуко або поріже його, то ця людина може накликати на себе невдачу чи зазнати травм.

Також на Тадея Проповідника існували такі прикмети:

  • Якщо на Тадея безхмарно і сонячно, тоді тепла погода триматиметься ще місяць;

  • У лісі багато горобини – осінь буде дощова;

  • Якщо у цей день вродило багато жолудів, Різдво буде сніжним;

  • Якщо миші зерно з мішків у нори тягнуть, то зима буде люта й снігом багата;

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, хто в уряді заблокував легалізацію медичної марихуани.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?