Які свята припадають на 31 серпня та 1 вересня
Категорія
Україна
Дата публікації

Які свята припадають на 31 серпня та 1 вересня

Які свята припадають на 31 серпня та 1 вересня
Джерело:  online.ua

На останні вихідні цього літа припадає відразу декілька свят. Причому не тільки державних, але й релігійних. Вчора, як повідомляє ONLINE.UA, в Україні святкували День авіації. Це свято було започатковане 16 серпня 1993 року. Його відзначають не тільки військові та цивільні авіатори, але й також всі інші співробітники авіаційної галузі, включаючи наземні служби аеропортів.

31 серпня в народі традиційно вшановували мучеників Флора і Лавра, які за православними повір’ями були навчені Архангелом Михаїлом мистецтву керувати кіньми. Тому в цей день особливо вшановували коней – чистили, заплітали гриви і давали відпочинок.

В народі здавна була прикмета на останній день літа: якщо коні поводяться неспокійно і б'ють копитами – до похмурої погоди. Також це був останній день для польових робіт.

Сьогодні, 1 вересня, мільйони учнів та студентів відзначають День знань. Щоправда, цього року це свято припадає на вихідний день. А це означає, що звичні шкільні лінійки переносяться на найближчий понеділок.

1 вересня у світі також є меморіальною датою початку Другої світової війни, яка стала найкривавішою в історії людства. Сьогодні у Польщі проходитимуть пам’ятні заходи за участі багатьох європейських лідерів. У них, в тому числі, прийматиме участь і український президент Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?