Яких новин з фронту чекати у найближчий місяць — прогноз військового експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Яких новин з фронту чекати у найближчий місяць — прогноз військового експерта

Яких новин з фронту чекати у найближчий місяць — прогноз військового експерта
Джерело:  online.ua

Полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан прогнозує, що за місяці Збройні сили України уже точно будуть розуміти, куди та як їм далі рухатися. Ба більше, цілком можливо, що сам контрнаступ нашої армії уже розпочнеться до кінця квітня.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Згідно з даними Романа Світана, у найближчі декілька тижнів українська армія буде покращувати свої позиції на донецькому фронті, стримувати наступ росіян на Луганському фронті, а у Запорізькій області буде активно продовжувати працювати наша розвідка.

Буде відбуватися знищення ворога на усю глибину фронту за допомогою наших далекобійних систем ураження. Те саме буде відбуватися на Херсонському напрямку. Також, цілком ймовірно, ми посилимо вогневе ураження противника по лівому березі Дніпра на глибину 20-30 км. Оскільки підійшла певна кількість артилерії з боєприпасами, то ми спробуємо 30-кілометрову зону очистити від російської артилерії, яка створює дуже серйозні проблеми для правого берега.

За словами військового експерта, уже ухвалене рішення щодо зачищення лівого берега Дніпра від російської артилерії на глибину щонайменше 30 км.

Світан також пояснив, чому контрнаступ у районі Бахмута є невигідним для української армії

Полковник ЗСУ у запасі попереджає, що нашим бійцям вкрай невигідно починати контрнаступ у районі Бахмута, адже у такому випадку вони будуть змушені рухатися вгору.

Як стверджує експерт, мовиться про Донецький кряж, 300-350 метрів, що є найвищою частиною Донецької височини.

Виходити контрударами у бік центру Донецької агломерації — невигідно. Тому, цілком ймовірно, що наше командування натякало на контрнаступ на інших напрямках фронту. Можливо, йдеться про відсікання російського угрупування, яке зараз здійснює тиск на Бахмут — так зване попаснянське угрупування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?