Яким буде майбутній парламент - прогноз експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Яким буде майбутній парламент - прогноз експерта

Яким буде майбутній парламент - прогноз експерта
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Валентин Гладких вважає, що майбутній парламент вже не буде збіговиськом привілейованого класу. Але й місцем прийняття рішень теж не стане, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Бажано, щоб парламент виконував функції політичного лідерства і задавав тональність, а не лише віддзеркалював настрої суспільства. Чи зможе це зробити новообрана Верховна Рада – сумнівно. Позитив у тому – в Україні Верховна Рада вже ніколи не буде боярською думою", - каже Гладких.

Окрім того, експерт переконаний, що нардепи матимуть мінімальний вплив на прийняття рішень. Верховна Рада їх лише легітимізуватиме. За його словами, зараз депутатом можна зробити кого завгодно. При цьому, на думку Гладких, відповідальність за людей, які потрапляють до передвиборчого партійного списку, лежить на самій політсилі. На його думку, праймеріз, постпраймеріз при складанні списку до певної міри працює.

"Від токсичних осіб у передвиборчих списках краще позбуватися. Що зараз і намагаються зробити деякі партії за допомогою постпраймерізу. Але така практика інституційно не оформлена в Україні. Це добра воля партій. Тому є підстави вважати, що це складова передвиборчих технологій", - додає Гладких.

За словами експерта, ефективність роботи нардепів визначається партійною дисципліною.

Як повідомляв ONLINE.UA, представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус розповів, що  новий уряд розпочне свою роботу  після парламентських виборів, коли його буде сформовано новим складом депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?