Якщо мінські угоди не спрацюють: у Зеленського готують новий план
Категорія
Політика
Дата публікації

Якщо мінські угоди не спрацюють: у Зеленського готують новий план

Якщо мінські угоди не спрацюють: у Зеленського готують новий план
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, якщо не вдасться досягти врегулювання на Донбасі за допомогою мінських домовленостей, то миротворча місія стане наступним кроком. Про це він повідомив під час спільного засідання парламентських комітетів з питань зовнішньої політики та інтеграції України з Європейським Союзом, передає ONLINE.UA.

За словами дипломата, Україна розглядає її введення як один із можливих варіантів розвитку подій. Наразі українська сторона планує вирішити "на основі тих мінських угод, які укладені".

"Якщо у нас не виходить і ми стикаємося з повним небажанням просуватися далі, одним з варіантів наступних кроків буде миротворча місія", - каже Пристайко.

Дипломат також зазначив, що учасник переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма "категорично проти" того, аби миротворці розташувались на лінії зіткнення.

Нагадаємо, мінські угоди – комплекс заходів, узгоджений лідерами Німеччини, Франції, України та Росії у форматі "нормандської четвірки" і підписаний контактною групою з метою деескалації збройного конфлікту. Однак і Росія, і проросійські бойовики порушують домовленості, зокрема –безстрокове "хлібне перемир’я".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Пристайко заявив, що він дав згоду на так звану "формулу Штайнмаєра" щодо врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?