Якщо Путін вторгнеться в НАТО: стало відомо, як швидко дадуть військову відповідь
Категорія
Світ
Дата публікації

Якщо Путін вторгнеться в НАТО: стало відомо, як швидко дадуть військову відповідь

Якщо Путін вторгнеться в НАТО: стало відомо, як швидко дадуть військову відповідь
Джерело:  online.ua

У разі вторгнення очолюваної президентом  Володимиром Путіним  Росії в країни Північноатлантичного Альянсу, НАТО зможе дати військову відповідь протягом 18 годин.


Таку думку журналісти NBC News висловили в статті, переклад якої зробив ONLINE.UA.


Згідно зі звітом корпорації RAND 2016 року "Військові ігри з оборони країн Балтії", анексія українського Криму в 2014 році і раптові навчання РФ біля кордонів країн Балтії "порушили відносний мир і стабільність у відносинах між Москвою і її західними сусідами, які тривали майже ціле покоління" . Також у дослідженні зазначається, що Росія зможе пробити оборону НАТО і прорватися до столиць країн Балтії за 60 годин.


Читайте також: Росія vs НАТО: в США назвали головну загрозу в 2017 році


У відповідь на це США і інші країни Альянсу почали підготовку до збільшення військової присутності в Європі, зокрема, - на східних кордонах НАТО. Так, на військовій базі в голландському містечку Ехелсхоф виділили дев'ять складів для "стратегічно важливого військового арсеналу" армії США: танки Abrams, бойові машини Bradley і самохідні гаубиці Paladin. Більш того, в січні США повинні розгорнути в Польщі, Болгарії, Румунії і прибалтійських країнах 4 тис американських військових і 2 тис військово-транспортних засобів.


"Ми не хочемо ризикувати ескалацією, але хочемо послати повідомлення, що ми дотримуємося наших зобов'язань", коментує ситуацію начальник штабу військових сил Нідерландів генерал Том Міддендроп.


Читайте також: Треба тиснути: в НАТО розповіли, що робити з Росією


"Завчасно складовані запаси армії США, які в кінцевому підсумку будуть зберігатися на військових базах в Голландії, Бельгії та Німеччині, дозволяють "скоротити терміни розгортання, поліпшити можливості стримування і забезпечити додаткову бойову міць Європейського командування США для використання в разі надзвичайних операцій", повідомляв у своїй заяві Пентагон. Американські армійські чиновники кажуть, що вчення Swift Response покликані продемонструвати здатність НАТО реагувати на кризу "протягом 18 годин з моменту повідомлення", - йдеться в статті.


Крім іншого, керований США батальйон розмістять в Польщі недалеко від кордону з Калінінградською областю Росії, де, як оголосили в Кремлі, розмістять ракети, здатні нести ядерні боєголовки.


Більше  читайте в статті на ONLINE.UA: США відправили в Європу танки, щоб швидко відповісти Путіну: з'явилися фото і подробиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?