Якщо швидка не приїжджає: українцям пропонують скаржитися у МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Якщо швидка не приїжджає: українцям пропонують скаржитися у МОЗ

Якщо швидка не приїжджає: українцям пропонують скаржитися у МОЗ
Джерело:  online.ua

Бригади екстреної та невідкладної допомоги в Україні повинні обслуговувати усі виклики, стверджують у Міністерстві охорони здоров'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на виступ заступниці міністра Ірина Микичак під час брифінгу.

За її словами, інформувати щодо зауважень про швидку необхідно міністерство.

"Бригади екстреної медичної допомоги виїжджають на усі виклики. Окрім бригад екстреної медичної допомоги у більшості територіальних амбулаторно-поліклінічних закладах чи первинках створені бригади невідкладної допомоги. Вони не працюють з екстреними чи критичними станами. В кожному конкретному випадку ці проблеми вирішуються при контакті зі сімейним лікарем", – пояснила Микичак.

Водночас посадовці додала, у МОЗ можна звертатися зі скаргами про ігнорування викликів з боку швидкої. Наразі відомство ще не отримало подібних звернень від українців.

Загалом влада зафіксувала нібито зменшення кількості викликів протягом періоду карантину. Показник не відзначився критичним станом, як це передбачали за негативними сценаріями.

Станом на 30 квітня в Україні підтвердили 10 406 випадків коронавірусу COVID-19. Обмеження триватимуть до 11 травня, після цієї дати поступово вводитимуть послаблення.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні можна уникнути пікового стрибка захворюваності COVID-19. За словами топ-посадовця, пік епідемії — це момент, коли медична система не може допомагати усім хворим через завелику їхню кількість. Для запобігання необхідно дотримуватись жорстких рекомендацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?