Янукович двічі просив Путіна ввести війська в Україну - прокурор
Категорія
Політика
Дата публікації

Янукович двічі просив Путіна ввести війська в Україну - прокурор

Янукович двічі просив Путіна ввести війська в Україну - прокурор
Джерело:  online.ua

Після втечі до Ростова екс-президент Віктор Янукович написав два листи до президента Росії Володимира Путіна та Ради Федерації РФ з проханням використати російські збройні сили на території України.

Про це повідомив прокурор відділу Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко на брифінгу, передає ONLINE.UA.

За словами представника обвинувачення, під час перебування в Ростові Янукович написав та відправив листа Путіну, в якому попросив ввести збройні сили РФ на територію України. Слідчі встановили, що листа з таким же проханням він написав і до Ради Федерації Росії.

"Нами було встановлено, що тільки даний лист узаконив рішення та дії представників влади РФ, а саме президента РФ та Ради Федерації щодо надання президенту РФ дозволу на використання російських військ на території України", - сказав Кравченко.

Читайте також: ГПУ клопотатиме про довічне позбавлення волі для Януковича

За словами прокурора, ці факти було встановлено як за розповідями свідків, так й за іншими матеріалами досудового розслідування. Кравченко додав, що саме на підставі цього листа Путін звернувся до Ради Федерації РФ за відповідним дозволом.

"Як всім відомо, усій світовій спільноті, внаслідок цього листа російська влада, країна-агресор використовує свої війська на території нашої держави, а саме в АР Крим, використовує та окупує нашу територію. І під час виконання даних злочинних дій збройні сили РФ розпочали та ведуть проти нашої держави агресивну війну", - наголосив Кравченко.

Нагадаємо, суд у справі про державну зраду Віктора Януковича перенесли на 18 травня, президенту-втікачу можуть знов організувати "скайп-участь" у процесі.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат колишнього президента-втікача Віталій Сердюк заявив, що захист Віктора Януковича має намір подати клопотання про виклик 80 свідків у справі про державну зраду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?