Янукович видав нову порцію "одкровень" про розстріл Майдану
Категорія
Події
Дата публікації

Янукович видав нову порцію "одкровень" про розстріл Майдану

Янукович видав нову порцію "одкровень" про розстріл Майдану
Джерело:  РІА Новини

Утікач-екс-президент України Віктор Янукович звинуватив українську Генпрокуратуру у фальсифікації справи про розстріли на Майдані, заявивши, що непричетний до загибелі людей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
"Керівництво ГПУ хоче по-тихому отримати судове рішення щодо сфабрикованої поспіхом справи, і ні про яке об'єктивне розслідування мови не йде", - заявив утікач російським журналістам.
За його словами, українська влада "прямо вказала терміни розслідування і винесення вироку, фактично взявши в заручники суддів і рядових співробітників прокуратури, примушуючи їх фальсифікувати цю справу".
Читайте також: Як Янукович просив Путіна ввести війська в Україну: з'явився гучний документ
У той же час Янукович розповів про свої питання, які він хотів би поставити.
"Якщо ГПУ визнає, що 1 березня 2014 року я був президентом, то ким був Турчинов, який з 22 лютого називав себе виконуючим обов'язки президента? Якщо ГПУ стверджує, що я діяв, незважаючи на зовнішні загрози для України, то чому про це мені, як президенту, не доповідав Анатолій Матіос, який займав високу посаду в моїй адміністрації, а зараз є військовим прокурором країни?" - сказав він.
Також екс-президент заявив, що його лист до президента Росії Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну "у відкритому доступі на сторінці ООН вже майже три роки, а Генеральна прокуратура вирішила зробити з нього сенсацію лише зараз".
"Минуло три роки, а ГПУ не представила суспільству жодного доказу моєї провини в загибелі людей. Сьогодні вже багато хто розуміє, кому насправді були вигідні розстріли на Майдані і хто за ними стоїть. Це вищі посадові особи української влади: Турчинов, Парубій, Пашинський і їх подільники", - розповів Янукович.
Читайте також: Вам Янукович здасться конвалією травневою - українців попередили про небезпечний сценарій
Він додав також, що зібрав чимало "доказів, що підтверджують провину згаданих людей в розстрілі Небесної сотні і правоохоронців на Майдані".
Колишній глава держави запевнив, що звернеться "до міжнародних організацій та іноземних держав з вимогою провести міжнародне незалежне розслідування цієї трагедії".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив про отримання з ООН доказу держзради Януковича - офіційної фотокопії заяви від 1 березня 2014 року зі проханням колишнього президента до керівництва Росії ввести свої війська в нашу країну.
Нагадаємо також, що раніше  український суд дозволив затримання втікача екс-президента України Віктора Януковича, екс-глави МВС Віталія Захарченка та екс-керівника поліції Києва Валерія Коряка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?