Янукович зробив кілька несподіваних зізнань про "Межигір'я" і втечу з Києва
Категорія
Світ
Дата публікації

Янукович зробив кілька несподіваних зізнань про "Межигір'я" і втечу з Києва

Янукович зробив кілька несподіваних зізнань про "Межигір'я" і втечу з Києва
Джерело:  online.ua

Побіжний екс-президент України  Віктор Янукович  після допиту 28 листопада в Святошинському суді Києва по відеозв'язку, знаходячись на території РФ, зробив ряд нових для України зізнань з приводу своєї втечі з Києва в лютому 2014 року і про власників "Межигір'я".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на репортаж Андрія Колесникова для російського «Коммерсанта».


«Допит ... закінчився, і мені здавалося, що пан Янукович йде, і справді відчуваючи себе переможцем. І коли він вийшов із залу засідань, я запитав його: «Стільки часу пройшло, і ось зараз що ви думаєте: знову поїхали б, як тоді, в Донецьк? Або залишилися б в Києві?», - сказано в тексті репортажу.


Відзначається, що після цього Янукович довго мовчав.


«Ви знаєте, ви задали питання, яке не дає мені ні спокою, ні сну ... Напевно, це була моя найбільша помилка, що я виїхав з Києва. Ось це найбільша помилка! Мені не треба було їхати з Києва!», - відповів Янукович.


Більше  читайте тут: Допит Януковича: онлайн-трансляція, фото і відео


«Але ситуація складалася так ... Я впевнений був на сто відсотків, що почнуть штурмувати резиденцію! А у мене були там бійці з моєї охорони, серйозні, віддані, близько тисячі чоловік, озброєні до зубів, і вони б на смерть там стояли! І вони б, звичайно, наламали дров, поклали б там людей величезна кількість!», - сказав український екс-президент.


«І близькі люди задали мені питання: «Чи варта ця резиденція того, щоб покласти тут людей?» Я кажу: «Та вона взагалі ні хрена не варта!» По-перше, у мене там не резиденція, у мене там будинок, за який я заплатив три мільйони двісті тисяч гривень, решта там - не моя власність! Захищати це і стояти там на смерть?!», - виправдовувався Янукович перед російським журналістом.


«Так мова ж йшла не про мій захист, а про захист резиденції! У мене стояли професіонали з кулеметами, з автоматичною зброєю! І тоді я сказав: «Так хрін з нею, з цією резиденцією! Нехай відкривають ворота, нехай дивляться! .. » Деякі мені говорили: «Так давай ми її спалимо на хрін! .. » Я кажу: «Та ви що? Яке я маю відношення до згаданого питання?! Це не моя власність, щоб палити! Це належить зовсім іншим людям». - «А як же ти тут жив?» - «Уклали оренду!» Насправді власник є всього цього, і він скоро свій голос подасть ...», - продовжив Янукович.


«Так це його золотий батон, чи що?», - запитав журналіст.


«А у мене там будинок 620 квадратних метрів! 1,7 гектара землі! Вона мені була віддана двома президентами в довічне користування! А коли територію почали викуповувати інші люди, віддали Віктору Ющенку іншу територію в іншому місці замість цієї, у мене виникло питання: ось вони прийдуть і викинуть мене за вухо», - сказав Янукович.


«Я ж не вічне буду прем'єр-міністром! А я був тоді прем'єр-міністром ... І в моїх руках було рішення, віддавати їм або не віддавати! .. І я знайшов посередників ...», - продовжив свої спогади екс-президент.


«Ріелторів?», - уточнив кореспондент.


«Ну так ... Вони до них підійшли, до власників, і кажуть: одне-єдине питання: ви готові Віктору Федоровичу продати будинок, в якому він живе, за ринковою ціною? ... Віктор Федорович, кажуть їм, хоче, щоб у нього не боліла голова ... щоб його не звинуватили в корупції! .. вони говорять: «Та ні! Ось якби він сам нам сказав ...» - «Та він не хоче з вами говорити! Ви своєму представнику доручіть цю справу, і Віктор Федорович цент в цент заплатить вам!» І вони в результаті погодилися. Я купив цей будинок, залишилася неоформленою земля, я офіційно звернувся і її теж викупив», - продовжив Янукович.


«Ось зараз його очі горіли! Ось зараз він говорив нарешті про те, що його дійсно цікавило і цікавитиме завжди», - пише російський кореспондент.


«Я платив податки, комунальні послуги! Вони не знають, що я всі ці документи збирав і що вони в мене є! І ось дуже скоро буде інша сенсація! Чекайте!», - додав Янукович.


«Так, Віктор Янукович готовий бути джерелом сенсацій стільки, скільки знадобиться його країні. І головне, йому самому», - резюмує автор статті.


Як повідомляв ONLINE.UA,  побіжний екс-президент Віктор Янукович, відповідаючи на питання на допиті про те, до якої дати він вважав себе главою держави, розповів, що "досі не зняв з себе відповідальності" перед українським народом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?