Японія буде постачати газ до Європи через загрозу РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Японія буде постачати газ до Європи через загрозу РФ

Японія буде постачати газ до Європи через загрозу РФ
Джерело:  online.ua

Японія перенаправить частину вантажів скрапленого природного газу (СПГ) до Європи на прохання Сполучених Штатів і Європейського Союзу. Цей крок зумовлений зростанням напруженості з Росією.

Джерело: Reuters

Японія направить вантажі з газом до Європи

У Європі зростає занепокоєння через можливе припинення постачання газу з Росії, після нарощування російських військ поблизу України та посилення напруженості між Москвою та Заходом.

Очікується, що додаткові вантажі з Японії надійдуть наступного місяця, у березні.

Ми вирішили відповісти на запити Сполучених Штатів та ЄС щодо відправки СПГ до Європи, де постачання газу обмежене, – сказав міністр енергетики Японії Коічі Хагіуда після зустрічі з послами США та ЄС в Японії.

Він сказав, що надлишки поставок будуть перенаправлені, як тільки стане ясно, що місцевий попит Японії може бути задоволений, а виробництво електроенергії залишиться стабільним.

Деякі вже заплановані вантажі СПГ, надіслані японськими компаніями, прибудуть до Європи в лютому, а інші вантажі, в тому числі ті, які будуть перенаправлені до Європи на запит японського уряду, прибудуть туди в березні, повідомив представник міністерства промисловості.

Чиновник відмовився розкривати кількість вантажів, які прямують до Європи, але сказав, що вона буде більшою, ніж у лютому.

Три судна СПГ, які належать провідному японському генератору електроенергії JERA, прибудуть до північного французького порту Дюнкерк 11 і 12 лютого відповідно.

Уряд Японії попросив компанії з гнучкими поставками СПГ, які не мають довгострокового контракту з конкретним пунктом призначення, якомога більше спрямовувати газу до Європи.

Фото — Flickr.com

Рідкісний крок Японії також підкреслює її намір показати, що країна приєдналася до Заходу.

У контексті міжнародних подій в Україні нам потрібно працювати з країнами G7, особливо з країнами-товаришами, які поділяють наші цінності, - сказав Хагіуда.

Сполучені Штати та ЄС були серед країн, які швидко допомогли Японії постачанням СПГ після смертоносного землетрусу та цунамі 2011 року, що спричинили аварію на АЕС Фукусіма.

Проте внесок Японії, ймовірно, буде обмеженим, враховуючи високий внутрішній попит.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?