Японія екстрено скликає Раду нацбезпеки - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія екстрено скликає Раду нацбезпеки - що відбувається

Японія екстрено скликає Раду нацбезпеки - що відбувається
Джерело:  online.ua

Влада Японії невідкладно скликає Раду національної безпеки після того, як Північна Корея нахабно влаштувала нові ракетні випробування. Згідно з останніми даними, у бік Японського моря КНДР випустила три невідомі снаряди. Вказано, що запустили їх вранці 9 березня між 7:34 та 7:35 ранку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на NHK.

Варто звернути увагу на те, що першими про запуск "імовірно, балістичних ракет" КНДР повідомили у генеральному штабі збройних сил Південної Кореї. Там зазначили що запуск був проведений у північному напрямку з району поблизу міста Сондок, що знаходиться на сході Північної Кореї. Влада Японії екстрено відреагувала на нове випробування КНДР, адже воно пройшло у безпосередній близькості від її кордонів.

"Вранці 9 березня Північна Корея запустила об'єкти, які, ймовірно, є балістичними ракетами, в напрямку Японського моря. Вони впали за межами японської виключної економічної зони", - заявили в уряді Японії.

Окрім того, там додали, що об’єкти пролетіли у північно-східному напрямку приблизно від 100 до 200 кілометрів і впали у води Японського моря.

Також вказано, що жодних повідомлень про завдання шкоди морським або повітряним суднам не надходили. Проте японський уряд вирішив не чекати ескалації та збирається провести засідання Ради національної безпеки, щоб невідкладно обговорити дії у відповідь. Окрім того, вказано, що наразі спеціальний штаб у резиденції прем’єр-міністра проводить ретельний збір даних. Південнокорейські спеціалісти працюють разом з американськими військовими, аби швидко визначити ключові характеристики ракет.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці жовтня уряд КНДР  вдавався до подібної провокації

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?