Японія хоче закрити Олімпіаду від іноземних вболівальників — Kyodo
Категорія
Спорт
Дата публікації

Японія хоче закрити Олімпіаду від іноземних вболівальників — Kyodo

Японія хоче закрити Олімпіаду від іноземних вболівальників — Kyodo
Джерело:  online.ua

Олімпійські ігри-2020 отримали нищівний удар через пандемію коронавірусу COVID-19 та загальний жорсткий карантин торік. Змагання світового рівня, які планували провести в Токіо, перенесли на один рік, однак їх організація влітку 2021 року також стикається з великими проблемами. Наразі японська влада обговорює сценарій повного недопущення іноземних вболівальників саме через ризики поширення коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kyodo.

За даними інформаційних джерел агентства, в уряді побоюються погіршення ситуації з пандемією та ввезення нових, більш небезпечних штамів інфекції з інших країн.

Японська сторона у березні передбачає провести спеціальну зустріч з керівництвом Міжнародного олімпійського комітету. Під час цього контакту може бути ухвалено нове формальне рішення стосовно фанатів спортивних змагань.

Також організатори Ігор-2021 хочуть провести без жодних глядачів церемонію старту естафети олімпійського вогню — вона повинна початися 25 березня.

Змагання можуть пройти як повністю без спостерігачів на трибунах, так і з допуском обмеженої кількості місцевих вболівальників.

Нагадаємо, японська столиця прийматиме Олімпіаду з 23 липня до 8 серпня 2021 року. Також після цього там розіграють Паралімпіаду — з 24 серпня до 5 вересня.

Упродовж 2020 року неодноразово японський уряд виступав з заявами про ймовірність нового відтермінування Ігор. Політики країни вважали, що після такого нового рішення, яке б могли ухвалити через надзвичайну загрозу COVID-19 напередодні літа 2021 року, змагання можна було б скасувати взагалі — до наступного “раунду”-2024.

Іншою складністю для вболівальників-іноземців стане порядок надання віз. В Японію наразі можуть в’їжджати виключно громадяни країни, це пов’язано з поширенням нових штамів коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, японські журналісти організували опитування з приводу проведення Олімпіади у 2021 році в Токіо. За оприлюдненими деталями, видання провело опитування. Його підсумки вказали на принаймні 35,3% респондентів, які закликали скасувати Олімпіаду в Токіо. Водночас ще 44,8% осіб виступили за повторне відтермінування масштабних спортивних змагань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?