Японія висунула вимогу Путіну щодо Курильських островів
Категорія
Політика
Дата публікації

Японія висунула вимогу Путіну щодо Курильських островів

Японія висунула вимогу Путіну щодо Курильських островів
Джерело:  online.ua

Влада Японії відновили переговори про територію архіпелагу Тихоокеанських островів з командою очільника Кремля Володимира Путіна. Варто звернути увагу на те, що де-факто Курильські острови захопив СРСР в Другій світовій війні, однак Японія зараз вимагає у офіційної Москви повернути ці стратегічні території. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Japanese Goverment Internet TV.

Про намір Японії продовжити переговори з Путіним щодо Курильських островів першим офіційно повідомив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Кацунобу Като.

"Ми повинні вирішити територіальну суперечку і підписати договір, над цим ми постійно працюємо", — наголосив генсек Като.

Не можна не згадати про те,що раніше Володимир Путін неочікувано для всіх заявив, що офіційна Москва розвивати відносини з Японією. Однак, за його словами, ці плани не повинні суперечити оновленій Конституції.

Генсек Като досі не відреагував цю заяву глави Кремля, проте звернув увагу на те, що переговори між Японією та Росією почались у 2018 році. Тоді Путін спілкувався з прем’єром країни Сіндзо Абе. Основою для діалогу стала радянсько-японська спільна декларація 1956 року.

"Тоді держави були готові до підписання довгоочікуваної мирної угоди, проте договір не завізували через анексію Криму.У липні 2020 року Росія внесла поправки до Конституції. Одна з них стосується територіальної цілісності: новий пункт забороняє всі дії, пов’язані з відчуженням територій", - йдеться в повідомленні.

Як стверджує очільник МЗС РФ Сергій Лавров, наразі умов для мирної угоди з Японією немає, однак переговори все одно будуть продовжувати.

Що важливо розуміти, декілька місяців тому,  вже після прийняття поправок до російської конституції, лідери Японії та РФ провели телефонні перемовини. Тоді прем’єр-міністр Японії заявив про прагнення вирішити територіальну проблему двох країн. Що цікаво, напередодні прийняття Росією поправки до конституції, МЗС Японії поновило положення про повернення Курилів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль пояснив категоричне рішення Путіна по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?