Японія планує ввести режим надзвичайної ситуації - уже відома дата
Категорія
Світ
Дата публікації

Японія планує ввести режим надзвичайної ситуації - уже відома дата

Японія планує ввести режим надзвичайної ситуації - уже відома дата
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зважився на доволі непросте рішення на тлі загострення ситуації з пандемією коронавірусу - він наголосив, що в країні з 7 квітня буде діяти режим надзичайної ситуації (НС). За словами японського лідера, НС введуть в тих регіонах Японії, де зафіксували найбільшу кількість випадків захворювання COVID-19. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Влада країни вирішила, що режим надзвичайної ситуації потрібно оголосити на місяць - згідно з прогнозами, 30 днів вистачить, щоб ситуація в Японії стабілізувалася.

"Людей закличуть залишатися вдома, а бізнес - тимчасово припинити роботу, але обов'язковим це не буде. Карати за ігнорування цих закликів японців в більшості випадків не будуть", - пояснив Сіндзо Абе.

Окрім того, японський лідер визнав той факт, що його країні потрібно готуватися до болючого удару по економіці. Уряд країни вже активно готує та продумує заходи підтримки бізнесу. Станом на 5 квітня влада Японії пропонує пакет заходів для стимулювання економіки на суму 16-17% від валового внутрішнього продукту. Згідно з останніми даними Світового банку, ВВП Японії становить 4,9 трлн доларів. Таким чином, пакет допомоги буде трохи менше трильйона доларів.

Нагадаємо, минулого тижня Японія посилила правила в'їзду. Зокрема, всі прибулі до країни повинні пройти 14-денний добровільний карантин. Окрім того, на тлі загострення пандемії коронавірусу Японія перенесла проведення Олімпійських Ігор-2020 на наступний рік. Станом на 6 квітня в країні захворіли 4,5 тисячі осіб, найбільше хворих - в Токіо (1033 особи).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у зоопарку Бронкса в Нью-Йорку чотирирічна малайська тигриця на прізвисько Наля захворіла коронавірусом  — ймовірно, тигрицю заразив доглядач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?