Японія встановила новий космічний рекорд - подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Японія встановила новий космічний рекорд - подробиці

Японія встановила новий космічний рекорд - подробиці
Джерело:  online.ua

Японські вчені встановили новий космічний рекорд завдяки супутнику "Цубаме" (Tsubame). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Японське аерокосмічне агентство.

Випробувальний апарат близько семи днів тримався на орбіті у 167,4 кілометра. Цей низький показник - абсолютний рекорд серед сьогоденних супутників.

Апарати на низькій орбіті - важливі дослідницькі джерела для вивчення нашої планети. Головний їхній недолік - захоплення занадто великих територій для знімання.

Японські фахівці поставили собі мету випробувати техніку на найнижчій висоті, яку можна було досягнути. Таким чином вони планували зробити чіткіше вивчення конкретних регіонів Землі.

Постійне розміщення супутників на малій висоті супроводжується труднощами. Зокрема, атмосфера створює на широтах у 200 чи 300 кілометрів надзвичайний супротив. Наявні частки пришвидшують руйнування апаратів.

Для подолання цієї проблеми "Цубаме" оснастили киснестійким матеріалом, а також іонним двигуном. Останній дозволив тримати висоту й не шкодити якості фотографій.

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці у четвер, 26 грудня, почалося сонячне затемнення, яке стане фінальним для 2019 року. Поверхню нашого світила частково закриє Місяць. Втім, українцям не пощастило цього разу - космічне явище неможливо спостерігати з країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?