Японські розробники заявили про новий спосіб пошуку мін
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Японські розробники заявили про новий спосіб пошуку мін

Японські розробники заявили про новий спосіб пошуку мін
Джерело:  online.ua

Японська компанія NEC розробила штучний інтелект, який здатний визначати можливе місцезнаходження протипіхотних та протитанкових мін під землею.

Джерело: NEC

Японські розробники заявили про новий спосіб пошуку мін

Японська компанія NEC провела успішні експерименти з використанням штучного інтелекту для визначення ймовірності наявності протипіхотних та протитанкових мін у певних районах землі.

Цей інноваційний підхід може значно покращити безпеку військових операцій та допомогти врятувати життя військовослужбовців та мирних жителів.

Було підтверджено, що найбільш ймовірне положення мін можна передбачити з високою точністю (близько 90%), — стверджують у компанії.

NEC у співпраці з Міжнародним комітетом Червоного Хреста розробила систему, яка може визначати можливість наявності наземних мін у певних районах.

Використовуючи географічну та геологічну інформацію, а також звіти мешканців, компанія отримала від МКЧХ відкриті дані та проаналізувала їх за допомогою штучного інтелекту.

Результати аналізу були представлені у вигляді схеми, де зеленим кольором позначені зони з мінами, а червоним – без них. Ця нова система дозволить саперам швидше та з меншими витратами обстежити великі площі.

Надалі для підвищення швидкості та точності прогнозів компанія планує використовувати нові джерела даних, такі як дистанційне зондування за допомогою дронів та супутників.

Технологію з виявлення мін передадуть міжнародним організаціям

Ця технологія може сприяти більш ефективному видаленню протипіхотних мін і зменшити кількість щорічних смертей.

Японська компанія заявила, що прагне надати урядам і міжнародним організаціям послуги з виявлення наземних мін за допомогою ШІ до березня 2024 року.

NEC зазначила, що прагне ще більше підвищити швидкість і точність своїх прогнозів шляхом включення різних джерел інформації, таких як дані, зібрані з дронів і супутників.

За даними NEC, у 2021 році від наслідків війни, таких як наземні міни та касетні бомби, загинули щонайменше 5554 людини по всьому світу, більшість з яких були цивільними.

Нагадаємо, що наразі заміновано 30% території України. За оцінками саперів, для розмінування знадобиться до 10 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?