Йде війна, ви забули: Марчук жорстко розкритикував Штайнмаєра за формулу по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Йде війна, ви забули: Марчук жорстко розкритикував Штайнмаєра за формулу по Донбасу

Йде війна, ви забули: Марчук жорстко розкритикував Штайнмаєра за формулу по Донбасу
Джерело:  online.ua

Колишній представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук обурений позицією президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, який запропонував формулу по Донбасу. Він нагадав, що в Україні йде війна і запропонував Штайнмаєру звернуться до зовнішньої розвідки Німеччини, щоб зрозуміти, що відбувається на Донбасі, якщо раптом він забув. Про це Марчук написав на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Марчук нагадав, що перші вибори в ФРН відбулися тільки через чотири роки після закінчення Другої світової війни. Він упевнений в тому, що президент Німеччини знає, чому на їх підготовку треба було стільки часу.

"У зв'язку з цим у мене питання до досвідченого європейського політика пану Штайнмаєра - Ви дійсно призабули, що на початку необхідно було всеосяжне припинення вогню, глибока демілітаризація, демократизація суспільного життя, а тільки потім-потім істинно демократичні вибори? Я вже не кажу про Нюрнберзький (або тепер Гаазький) трибунал", - написав Марчук.

Український політик підкреслив, що Штайнмаєру потрібно звернутися до розвідки своєї країни, щоб йому нагадали реалії п'ятирічної війни України з Росією.

"Може керівники зовнішньої розвідки вашої країни, які знають реалії нашої п'ятирічної війни з Росією, підкажуть, що вам потрібно зробити з цією вашою формулою", - резюмував Марчук.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вперше відреагував на ситуацію, яка виникла в Україні на тлі узгодження його формули по Донбасу. Він запевнив, що в цьому документі містяться пропозиції по тим же кроках, що і в Мінських угодах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?