Їх варто побачити: 5 довгоочікуваних арт-виставок листопада
Категорія
Культура
Дата публікації

Їх варто побачити: 5 довгоочікуваних арт-виставок листопада

Їх варто побачити: 5 довгоочікуваних арт-виставок листопада
Джерело:  online.ua

В листопаді поціновувачі мистецтва мають можливість відвідати чимало цікавих арт-виставок, які не залишать байдужими навіть самих примхливих та обізнаних. ONLINE.UA підготував список заходів, які ви просто не можете пропустити у листопаді.

Виставка фіналістів Portal Art Prize 2019

Серед 120 робіт галерея відібрала 11 найкращих. Усі роботи об’єднані однією темою – «Портал». «Це зв’язок між матеріальним і нематеріальним світом. Проходячи крізь портал, ми потрапляємо у невідому сферу, що схована за перешкодою. Перехід через портал є подоланням бар’єра. Це слугує нам вказівкою, що за бар’єром завжди щось є. Портал – феномен переходу крізь простір і час», – пояснюють у галереї. Переможців головної та спеціальної премій конкурсу оголосять наприкінці виставки.

Коли: з 11 по 17 листопада

Де: вулиця Трьохсвятительська, 11

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Portal 11

«Вінницький лімб»

Виставковий проєкт Лії Достлєвої та Андрія Достлєва «Неналежно обмежувальний погляд на порятунок (Вінницький лімб)» – художнє дослідження сомалійських мігрантів у Вінниці. У 2000-х роках Вінниця була хабом нелегальної міграції із Сомалі до Європи, тож виставка показує, як мігранти могли сприймати українське місто – у дешевих орендованих квартирах і з мовним бар’єром.

Коли: з 31 жовтня до 1 грудня

Де: вулиця Ярославська, 21

ВХІД ВІЛЬНИЙ

«Тут живуть інші люди»

Варто зазначити, що це перша в столиці персональна виставка Олександри Кадзевич — одеської художниці, номінантки цьогорічної Премії PinchukArtCentre та кураторки неформального простору Noch. У The Naked Room будуть представлені її роботи, створені на перетині живопису та колажу. В основі більшості з них — знайдені дерев’яні дошки, які зберігають оригінальну форму та всі порізи. Олександра Кадзевич залишає попередню історію дощок, водночас додає нові художні нашарування.

Коли: з 1 по 20 листопада

Де: вулиця Рейтарська, 21

ВХІД ВІЛЬНИЙ


Rembrandt TM

До 350-ї річниці смерті художника Рембрандта ван Рейна у Музеї Ханенків покажуть виставку Rembrandt TM у залі нідерландського мистецтва європейської експозиції. У просторі будуть представлені автентичні та репродукційні гравюри майстра, створені у XVIII та XIX століттях за найвідомішими картинами художника.

Коли: до 15 грудня

Де: вулиця Терещенківська, 15-17

Скільки: від 25 гривень (пільговий) до 90 гривень (повний)

 Ukraine WOW

Мультимедійна інтерактивна експозиція Ukraine WOW стане першою у новому виставковому просторі площею понад 3 000 квадратних метрів. Його відкриють у колишньому приміщенні багажного відділення Центрального залізничного вокзалу.

«Ukraine WOW – спроба наново відкрити свою країну, ще раз переконатися в тому, яка вона прекрасна. І нарешті усвідомити, що Україна може бути «вау» тільки за однієї умови. Якщо ти – «вау», – розповідають організатори проєкту.

Серед експонатів: останній автопортрет Казимира Малевича, стіни з бурштину, відтворений «Тунель кохання» та «Батьківщина-мати» у віртуальній реальності.

Коли: з 14 листопада до 29 грудня

Де: Центральний вокзал, 14-та колія

Скільки: 50 гривень, для дітей до 12 років, пенсіонерів, учасників бойових дій безкоштовно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Брюсселі відбулася офіційна церемонія вручення літературної премії ЄС за 2019 рік. У число лауреатів вперше потрапила українська письменниця. Нею стала Гаська Шиян, яка отримала нагороду за книгу "За спиною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?