Їх відчує кожен десятий — росіян попередили про побічні ефекти вакцини Супутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

Їх відчує кожен десятий — росіян попередили про побічні ефекти вакцини Супутник V

Їх відчує кожен десятий — росіян попередили про побічні ефекти вакцини Супутник V
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін напередодні оголосив в РФ масову вакцинацію від коронавіруса  російським препаратом Супутник V, незважаючи на те, що він ще не пройшов клінічні випробування і може бути небезпечним для здоров'я. І це вже визнали російські медики, які негайно стали попереджати росіян про побічні ефекти вакцини Супутник V, які може відчути кожен десятий пацієнт. Зокрема, жителям Москви роздають пам'ятки з рекомендаціями, в якій зазначено, що після вакцинації можливі не тільки нудота і слабкість, але і підвищення температури до 39 градусів, яка може не збиватися лікарськими препаратами. Росіяни вже відреагували на це попередження і в черговий раз обурилися тим, що Путін заради власних амбіцій піддає життя і здоров'я населення небезпеці, хоча сам досі не вакцинувалася сумнівним препаратом, так як він не сертифікований, передає ONLINE.UA.

В методичці з побічними ефектами російської вакцини від ковіда зазначено, що велика частина людей переносить щеплення без нездужань. Але 5,7% пацієнтів може відчути ломоту в тілі і м'язах, озноб або відчуття жару, головний біль або температуру понад 37 градусів. У разі підвищення температури понад 38 градусів після вакцинації росіянам рекомендують прийняти жарознижувальні і знеболювальні - парацетамол або ібупрофен, а якщо температура тіла вище 39 градусів тримається протягом чотирьох годин після прийому медикаментів, звернутися до лікаря. Правда в пам'ятці зазначено, що поява побічних ефектів є нормальною індивідуальною реакцією організму і однією з ознак формування імунітету. При виникненні слабкості, загальної втоми і нудоти росіянам рекомендують зменшити фізичне навантаження і дозволити собі відпочити.

Також в Росії визнали, що у близько 4,7% отримавших щеплення може виникнути біль, свербіння, набряк і почервоніння в місці введення вакцини, а у 1,5% пацієнтів з'явитися закладеність носа, нежить або першіння в горлі. У таких випадках росіянам рекомендують полоскати горло, застосовувати рясне тепле пиття і використовувати назальні спреї.

Як відомо, жителі Москви вже почали проходити вакцинацію "Супутником V". Після введення препарату їм видають не тільки пам'ятку із зазначенням побічних ефектів вакцини, а й сертифікат про виконану імунізацію.

"Ми піддослідні?; І це тільки те, про що їм дозволили сказати; Від такої побочки вакцини вже напружує, що за "коктейль Молотова" в ній ?; Що за мракобісся? Цьому беззаконню коли-небудь прийде кінець?; Це що завгодно , але не вакцина; Не піддавайтеся паніці! Все враховано, чи увімкнено та підключено. В крайньому випадку помрете, але і це природно ", - масово коментують росіяни рішення Путіна масово вакцинувати людей несертифікованим препаратом.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я Росії ще 15 серпня повідомило про створення першої партії вакцини проти коронавіруса - Супутник V, якою вже прищепилася дочка російського президента Володимира Путіна. Російську вакцину розкритикували світові експерти в області охорони здоров'я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров'я людей. 14 жовтня Путін офіційно заявив, що в Росії зареєстрована друга вакцина від коронавіруса. Більш того, Путін запевнив, що на підході вже й третя вакцина. Важливо відзначити, що як і перша російська вакцина "Супутник V", друга під назвою "ЕпіВакКорона" ще не пройшла клінічні випробування і не довела свою ефективність і безпеку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кремль зізнався, чому Путін не прищепився від коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?