Їм вже наказали це зробити: Кремль ухвалив нове несподіване рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Їм вже наказали це зробити: Кремль ухвалив нове несподіване рішення

Їм вже наказали це зробити: Кремль ухвалив нове несподіване рішення
Джерело:  online.ua

Офіційна Москва запанікувала після гучного скандалу, який розгорівся між РФ та Чехією. Так, 15 червня стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна ухвалила нове неочікуване рішення - вона оголосила 2 чеських дипломатів персонами нон грата у відповідь на рішення Чехії вислати двох дипломатів Росії після скандалу щодо нібито наміру отруїти кількох чеських політиків. Згідно з останніми даними, про це офіційно повідомили у МЗС РФ послу Чехії у Росії Вітезславу Півоньку, якого викликали до зовнішньополітичного відомства вранці 15 червня, передає ONLINE.UA.

"Керуючись принципом взаємності, а також статтею 9 Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року, персонами нон грата оголошено двох співробітників Посольства Чехії в Москві. Їм наказано разом з членами родин залишити територію Російської Федерації до кінця доби 17 червня", - заявили в МЗС РФ.

Окрім того, у відомстві наголосили, що захід є дзеркальним у відповідь на "провокаційну акцію офіційної Праги, яка була зроблена без будь-яких на те підстав, що визнає сама чеська влада".

"Оголошення ж ними рішення на рівні прем'єр-міністра країни Андрія Бабіша і міністра закордонних справ Томаша Петршічека лише підтверджує, що лінія на загострення відносин з Росією зведена тепер у ранг державної політики. Такий розвиток подій ми будемо враховувати в загальному контексті наших відносин з Чехією" , - заявили російські дипломати.

Варто зазначити, що в МЗС Чехії вже прокоментували рішення офіційної Москви. Там зазначили, що очікували подібної реакціх.

"Російська сторона поінформувала посла Чехії у Росії про крок у відповідь – оголошення двох осіб [із посольства Чехії] небажаними особами. Їм надано час для того, щоб виїхати з території Росії. Це очікувана та симетрична відповідь на наш крок 5 червня. Зараз ми вважаємо цю проблему, що виникла не з чеського боку, вирішеною", - підкреслила речниця МЗС Чехії Зузана Штіхова.

Як відомо, після демонтажу пам’ятника маршала Конєва у Празі були опубліковані дані про те, що на причетних до цього політиків готується замах: російський агент нібито приїхав до Праги з валізою, в якій був потужний токсин рицин. Росія відкидає ці звинувачення та називає їх брехливими. 5 червня Чехія заявила, що вирішила вислати двох російських дипломатів, які фігурують у скандалі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент РФ Володимир  Путін шокував світ новою неоднозначною заявою  про очільника Білого дому Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?