Їздимо та випрошуємо - Лукашенко знайшов заміну російському паливу
Категорія
Світ
Дата публікації

Їздимо та випрошуємо - Лукашенко знайшов заміну російському паливу

Їздимо та випрошуємо - Лукашенко знайшов заміну російському паливу
Джерело:  online.ua

У Білорусі вже тривалий час говорять про пошуки альтернативних джерел ресурсів. Водночас президент Олександр Лукашенко заявив буквально про використання торфу й тирси. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на білоруські ЗМІ.

За його словами, у республіці багато загиблої деревини. Можна користуватися заради видобутку енергії тими ресурсами, які "буквально валяються під ногами".

Лукашенко закликав активніше користуватися місцевими різновидами палива та навіть розробляти експорт у цій галузі.

"Ми їздимо та випрошуємо природний газ та нафту", - саме цим скріпив він своє твердження про торф і тирсу під ногами.

Президент додав, що досвід використання місцевого палива необхідно поширити по всій країні, оскільки загиблої деревини у Білорусі наразі дуже багато.

Він додав, уряду також необхідно розробити питання про експорт торфу й налагодити його так, щоб білоруські виробники не конкурували один з іншим.

Слід нагадати, що навесні Лукашенко говорив про лихоманку на ринку нафти. Це спровокувало ситуацію, коли неможливо передбачити кон'юктуру. На тлі цього Мінськ повинен знизити залежність від нафтової голки великих держав, маючи на увазі сусідню Росію.

До того Білорусь вела жорсткі переговори з РФ щодо ціни на паливо, яке країна закуповує в сусіда. У Мінську стверджували, що Кремль намагається заробити на білорусах.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський лідер Олександр Лукашенко неабияк розлютився після нового гучного скандалу, який сколихнув його країну. Глава держави невідкладно наказав своїм підопічним перевірити приватні компанії, які нібито почали масово звільняти людей через їхні політичні погляди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?