Його підбили біля Бучі. Російський танк встановили біля посольства РФ в Берліні — фото
Категорія
Політика
Дата публікації

Його підбили біля Бучі. Російський танк встановили біля посольства РФ в Берліні — фото

Його підбили біля Бучі. Російський танк встановили біля посольства РФ в Берліні — фото
Джерело:  online.ua

У Берліні, на річницю повномасштабного вторгнення в Україну було встановлено підбиті танки РФ. Про це написало на офіційному акаунті Facebook Міністерство оборони України.

Джерело: Facebook Міноборони

Розбитий російський танк показали у Берліні

За повідомленнями низки місцевих видань, зокрема газети Berliner Morgenpost, жителі Берліну дивуються розбитому російському танку в Берліні, який з’явився біля посольства Росії.

Газета пише, що уламки танка Т-72 прибули з України до Берліну сьогодні вранці.

Це російський танк, який був доставлений у якості нагадування про війну. Його встановили навпроти посольства РФ до річниці вторгнення.

В Міноборони України зазначили, що в кінці березня 2022 року ці танки збройних сил РФ були підбиті під селищем Дмитрівка на Київщині, у боях з підрозділами Сухопутних військ ЗСУ та ГУР МОУ.

Тепер знищені танки бригади, чиї службовці 2015 року атакували Дебальцеве, а у 2022-му нівечили Бучу, є експонатами Національного військово-історичного музею, – прокоментували у Міноборони

Також там додали, що з часом танки повернуться до України, щоб бути "єдиними російськими танками, яким дозволено стояти на її території".

У Taggespiegel пишуть, що посол України у Німеччині Олексій Макеєв теж оглянув знищений танк і подякував Німеччині за поставки зброї.

Україна несе відповідальність за те, щоб такі танки ніколи більше не котилися Європою. Ми зробимо все, щоб відкинути російські танки назад у Росії, – заявив Макеєв.

Танки РФ в інших столицях

Резніков ще 22 лютого повідомляв, що до річниці вторгнення у столицях Латвії, Литви та Естонії відкриються виставки знищеної в Україні російської військової техніки, як пам’ятники “нереалізованим амбіціям рашистів”.

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск прокоментував цю заяву Резнікова:

Наші друзі діляться з нами деякими результатами своєї наполегливої праці. Роботою, яку вони виконують, використовуючи наші інструменти. Ми #StandWithUkraine, – заявив він.

В естонському медіа ERR написали, що кінцевим пунктом призначення танку стане Естонський військовий музей у Віймсі, але спочатку його покажуть у різних містах країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?