Його потрібно стратити: Трамп озвучив неочікувану вимогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Його потрібно стратити: Трамп озвучив неочікувану вимогу

Його потрібно стратити: Трамп озвучив неочікувану вимогу
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Дональд Трамп 3 серпня виступив з черговою резонансною заявою - він почав публічно вимагати, щоб американський уряд почав знову розглядати можливість смертної кари для Джохара Царнаєва, який разом з братом 7 років тому вчинив теракт з людськими жертвами на Бостонському марафоні. Американський лідер наголосив, що Федеральний уряд США повинен знову вимагати смертної кари під час повторного розгляду справи, тому що Америка не може дозволити, щоб рішення Апеляційного суду про скасування вироку залишилося в силі. Також глава держави зізнався, що вважає безглуздим, що ця справа тягнеться так довго. Свою позицію Дональд Трамп озвучив в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Мало хто заслуговує на смертний вирок більше, ніж "бостонський підривник" Джохар Царнаєв", - написав очільник Білого дому, зазначивши, що його потрібно негайно стратити.

Варто нагадати про те, що Суд у США скасував смертний вирок Джохару Царнаєву і направив справу на повторний перегляд до суду нижчої інстанції.

Як відомо, Джохар Царнаєв, на той час 19-річний, і його старший брат Тамерлан Царнаєв 15 квітня 2013 року підірвали два саморобні вибухові пристрої, зроблені з каструль-скороварок, біля фінішної лінії традиційного щорічного Бостонського марафону. В результаті теракту 3 людей загинули і ще 264 особи були поранені. Через три дні, коли братів переслідувала поліція, вони вбили ще одну людину, працівника поліції. 5 років тому Царнаєва визнали винним за всіма 30 звинуваченнями, які йому висували і 17 із яких передбачають можливість смертної кари, і засудили до страти. Відтоді тривають апеляційні процеси. Варто звернути увагу на те, що Царнаєв і його адвокати не заперечують, що він вчинив той напад. Але вони твердять, що головним винуватцем був його старший брат Тамерлан, який загинув при затриманні, і тому смертна кара Джохарові несправедлива.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, нещодавно авторитетне американське видання доволі маніпулятивно описало захоплення заручників у Луцьку —  користувачі мережі несподівано почали співчувати терористу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?