Юристи Порошенка пояснили ситуацію з офшорами
Категорія
Україна
Дата публікації

Юристи Порошенка пояснили ситуацію з офшорами

Юристи Порошенка пояснили ситуацію з офшорами

Створення офшорів, через які навколо президента України Петра Порошенка 3 квітня розгорівся скандал, було необхідним.
Про це заявили в юридичній компанії "Авеллум", де оформлявся продаж компанії Roshen і передача її в довірчу власність, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Створення компаній в іноземній юрисдикції було єдиним можливим шляхом для передачі активів в управління авторитетної міжнародної трастової структурі, - повідомили юристи. - Компанії в іноземних юрисдикціях необхідні і використовуються саме для передачі їх в blind trust (довірчу власність)".
Також юристи наголосили, що ці компанії не відкривали банківських рахунків і не скоювали фінансових операцій, і, отже, твердження про ухилення від сплати податків, - безпідставні.
За словами юристів, Порошенко не повинен був декларувати компанії, оскільки їх акції не мали номінальної вартості, і їх статутні фонди не оплачувалися, а по завершенні передачі активу в довірчу власність одержувачем виплат виступить українська юридична особа, а не офшорна.
"Тому всі податки сплачуватимуться в Україні, і прибутки відповідно до законодавства і банківського регулювання залишатимуться в Україні", - запевнили юристи.
Крім іншого, юристи зазначили, що створення цих офшорів ніяк не впливає на оподаткування Roshen в Україні, який продовжує виплату податків відповідно до законодавства України.
Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, безліч західних ЗМІ 3 квітня оприлюднили компрометуючу інформацію про зарубіжних політиків, в тому числі і про президента України. Матеріали містили дані про те, що Порошенко не передав управління активами Roshen, незважаючи на те, що український державний чиновник не може безпосередньо бути залученим в бізнес.
Пізніше президент України написав, що серйозно ставиться до декларування доходів і відійшов від управління компанією після того, як обійняв посаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?