З Apple намагаються стягнути сотні мільйонів за порушення патенту
Категорія
Технології
Дата публікації

З Apple намагаються стягнути сотні мільйонів за порушення патенту

З Apple намагаються стягнути сотні мільйонів за порушення патенту
Джерело:  online.ua

Представники Федерального журі в американському штаті Техас вирішили накласти штраф на корпорацію Apple. Вони вважають, що на користь Personalized Media Communications LLC необхідно стягнути близько 308,5, а звинувачення ґрунтується на нібито порушенні патенту, який має відношення до регулювання цифрових прав. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

За уточненими даними, в Apple передбачувано відмовилися визнавати таке рішення. Наразі в компанії вже звернулися з апеляцією до відповідних інстанцій.

Представники компанії Personalized Media звернулися до суду проти Apple ще 2015 року. Тоді вони стверджували, що колеги порушили патент на цілу низку їх технологій.

Перш за все у позові говориться про FairPlay - цю технологію використовують в Apple для шифрування та розшифрування цифрового контенту й програмного забезпечення, включно з аудіокнигами, телевізійними програмами, фільмами, музикою.

Згаданий контент поширювали через популярні платформи Apple:

  • App Store;

  • Apple Music;

  • iTunes.

“Подібна судова практика, яку ініціюють компанії, які не розробляють і не продають жодні продукти, уповільнюють інновації та завдають шкоди споживачам”, - наголосили в Apple у відповідь.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно іноземним журналістам вдалося дізнатися, що технологічний гігант Apple провів щорічні збори акціонерів, під час яких керівництво компанії детально проаналізувало результати своєї роботи торік. Окрім того, наголошується, що генеральний директор корпорації Тім Кук поділився деякими планами Apple на майбутнє. Серед іншого, він натякнув, що у цьому році з’явиться "абсолютно новий iPhone".

Згідно з чутками, йдеться про довгоочікувану зміну дизайну. Ні для кого не секрет, що останні 3 роки більшість iPhone мають так звану “моноброву”. Там розташовуються отвір гучномовця і система камер, необхідна для роботи технології FaceID. Більшість інших виробників вже давно відмовились від такого дизайну, вигадавши інші цікаві рішення, до прикладу, камеру, яка врізана в екран.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?