З чим пов’язана зміна Росією тактики ракетних обстрілів – пояснення експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

З чим пов’язана зміна Росією тактики ракетних обстрілів – пояснення експерта

З чим пов’язана зміна Росією тактики ракетних обстрілів – пояснення експерта
Джерело:  online.ua

Голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан пояснив в етері online.ua, чим зумовлена зміна тактики та періодичності ракетних обстрілів РФ.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Чому росіяни змінили тактику ракетних ударів

Голова українського центру безпеки та співпраці, та військовий експерт Сергій Кузан обговорив в етері online.ua зміну тактики ракетних ударів росіян по території України.

Експерт пояснив, що зміна тактики пов’язана з успішною ліквідацією пускових установок внаслідок прицільних ударів ЗСУ.

Згідно зі статистикою втрат ворога, протягом останніх тижнів можна помітити, що було вже знищено кілька зенітно-ракетних комплексів росіян на Півдні України.

Кузан підкреслив, що це створило росіянам значні проблеми у здійсненні ракетних обстрілів.

Це не проблема кількості ракет і того, чим обстрілювати Запоріжжя чи Харків. Є проблема в тому, щоб вивести цей комплекс, розгорнути, підвести на мінімальну відстань і першим відстрілятися до того часу, поки він буде виявлений та знищений нашими силами спеціальних операцій, – сказав Кузан.

Як зменшити небезпеку від ударів РФ ракетами С-300 та С-400

На думку Сергія Кузана, успішність українських Сил оборони є запорукою зниження інтенсивності ракетних обстрілів ракетами типу С-300 та С-400, з яких регулярно обстрілюються прифронтові міста такі як Харків та Запоріжжя.

За словами Кузана, чим успішніше ми будемо знищувати подібні установки, тим менше буде надалі ракетних обстрілів з модифікованих ЗРК С-300 та С-400, які ворог не зможе використовувати в повній мірі.

Найкраще, звісно, для цього мати літаки та далекобійну артилерію, і тоді можна буде виявляти С-300 в прифронтових територіях і вчасно їх ліквідовувати, – заявив експерт.

Він підкреслив, що не варто сподіватися,що ракетні обстріли зовсім припиняться.

Росіяни, у будь-якому разі, застосовуватимуть високоточні крилаті ракети типу “Калібр”, Х-101 чи Х-555.

Ракетний удар по Запоріжжю

У ніч на 2 березня росіяни обстріляли Запоріжжя з зенітно-ракетних систем С-300. Відомо про трьох загиблих. Під завалами будівлі можуть знаходитись люди.

У результаті удару в п’ятиповерхівці зруйновано 10 квартир з 2-го до 5-го поверху.

Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено сусідні будівлі. З-під завалів деблоковано шестеро поранених людей та тіла трьох загиблих.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?