З Донбасу прийшли тривожні новини: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли тривожні новини: що сталося

З Донбасу прийшли тривожні новини: що сталося
Джерело:  online.ua

Бойовики продовжують здійснювати спроби замаскувати і приховати порушення зі свого боку в районі розведення сил на Донбасі. На цей раз вони обстріляли безпілотник ОБСЄ в районі Петровського, щоб не допустити виявлення представниками міжнародних організацій озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу штабу ООС.

У штабі уточнили, що російсько-окупаційні сили зі стрілецької зброї обстріляли безпілотник СММ ОБСЄ в районі населеного пункту Петрівське напередодні, 26 жовтня. Через загрозу втрати безпілотник був посаджений, він не отримав пошкоджень.

Командування ООС уточнило, що противник не в перший раз стріляє по беспилотникам ОБСЄ і всіляко протидіє роботі таких апаратів за допомогою засобів радіоелектронної боротьби. У штабі наголосили, що українські військові при цьому дотримуються законодавства і міжнародних зобов'язань і здатні стримувати російську агресію при будь-якому варіанті змін обстановки.

"Це свідчить про спробу противника не допустити виявлення представниками міжнародних організацій озброєння, забороненого Мінську домовленостями, і інших порушень. При цьому незаконні збройні формування нерідко намагаються звинуватити в своїх діях українську сторону", - підкреслили військові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві продовжують звинувачувати Київ у зриві домовленостей з розведення сил на Донбасі. У Путіна скористалися ситуацією, яка напередодні сталася в Золотому між Зеленським та добровольцями, які вступили з президентом України в перепалку через розведения військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?