З Донбасу прийшли тривожні новини - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли тривожні новини - що сталося

З Донбасу прийшли тривожні новини - що сталося
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі загострюється - збройні формування РФ продовжують обстріли позицій ООС з важкої артилерії. Станом на ранок 8 березня повідомляється, що противник 6 разів відкривав вогонь по українським захисникам. Крім того ворог відкрив снайперський вогонь на поразку по мирних жителях Мар'їнки. В результаті один чоловік отримав поранення - його госпіталізували. Тривожні новини з Донбасу повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

У зведенні ООС зазначено, що за минулу добу ворог випустив десяток мін 82-мм калібру по позиціях українських військових поблизу Широкино і Зайцево. Також під ворожий вогонь потрапили захисники Красногоровки, Мар'їнки, Луганського та Новотошківського. У цьому районі бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, БМП і стрілецької зброї. Втрат серед українських військових вдалося уникнути.

Крім того, напередодні Міжнародного жіночого дня 8 березня, проросійські бойовики влаштували цинічну провокацію в Мар'їнці. Російські снайпера відкрили вогонь на поразку по місцевим жителям. У пресцентрі нагадали, що подібний випадок був зафіксований 18 грудня 2019 року - тоді ворожі снайпери одиночним пострілом убили жителя Мар'їнки.

"З огляду на те, що ворожий снайпер вів вогонь, прикриваючись будинками мирних жителів на тимчасово окупованій території, українські військовослужбовці вогонь не відкривали, щоб не наражати на небезпеку цивільне населення", - йдеться у зведенні ООС.

У штабі наголосили, що активізація ворожих снайперів в районі Мар'їнки пов'язана з тим, що саме тут здають іспити і відточують стрілецькі навички випускники снайперської школи, які приїжджають з РФ для участь у війні на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні на Донбасі загинув український військовий і ще четверо отримали поранення. ЗСУ зазнали втрат в результаті вибуху бойової машини піхоти, яка підірвалася на невідомому пристрої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?