З Донбасу прийшли жахливі новини - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли жахливі новини - що відбувається

З Донбасу прийшли жахливі новини - що відбувається
Джерело:  online.ua

Бойовики не припиняють збройну агресію на Донбасі - збройні формування РФ продовжують обстріли позицій ООС з важкої артилерії, щодня порушуючи Мінські домовленості. Станом на ранок 7 березня повідомляється, що противник 5 разів відкривав вогонь по українським захисникам, в результаті чого ЗСУ зазнали втрат. Жахливі новини з Донбасу повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

У зведенні ООС зазначено, що за минулу добу ворог випустив майже два десятки мін 82-мм і 120-мм калібру по позиціях українських військових поблизу Пєсков і Зайцевого. Також під ворожий вогонь потрапили захисники Авдіївки. У цьому районі бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В результаті ворожого обстрілу один боєць ЗСУ отримав поранення.

Крім того, напередодні біля населеного пункту Кримське в Луганській області стався вибух, в результаті якого бойова машина піхоти українських захисників підірвалася на невідомому пристрої. Один військовослужбовець ЗСУ загинув на місці події, ще троє військових отримали бойові ураження.

Варто зауважити, що напередодні за даними розвідки, російські окупанти відпрацьовували на Донбасі планові заходи по встановленню мінно-вибухових загороджень поблизу окупованого населеного пункту Жовте. Внаслідок порушення елементарних заходів безпеки і правил поведінки з боєприпасами, сталася детонація невідомого вибухового пристрою. Непрофесіоналізм ворожих саперів привів до загоряння трансформаторної підстанції, яка подавала електроживлення в населений пункт Жовте.

"Щоб приховати власну некомпетентність бойовики в черговий раз звинуватили українських військовослужбовців в обстрілі. Підкреслюємо, що підрозділи Об'єднаних сил ніколи не відкривають вогонь, якщо в зоні ураження потенційно може виявитися мирне населення і перебувають соціальні об'єкти. Командування підкреслює, що збереження життя і здоров'я мирних жителів на окупованих територіях і недопущення руйнування соціально важливої інфраструктури є одним із пріоритетів проведення операції ОС", - йдеться в оперативному зведенні штабу ООС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики стягують потужну зброю до лінії зіткнення на Донбасі. Ігноруючи безпеку мирних жителів, ворог підводить Гради і танки до житлової зони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?