З формулою Штайнмаєра - у Зеленського заявили про новий закон щодо ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

З формулою Штайнмаєра - у Зеленського заявили про новий закон щодо ОРДЛО

З формулою Штайнмаєра - у Зеленського заявили про новий закон щодо ОРДЛО
Джерело:  LB.ua

В Офісі президента зробили важливе повідомлення про врегулювання війни на Донбасі. Наразі представники української влади працюють над новим законопроєктом про тимчасово окуповані території. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

За словами очільника ОПУ Андрія Єрмака, йдеться про документ, у який імплементували так звану "формулу Штайнмаєра".

"Сьогодні ми презентували перший закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" з імплементованою "формулою Штайнмаєра", - пояснив він.

Єрмак додав, учасниками обговорення законопроєкту стали представники України з окупованих районів Донеччини та Луганщини. Йдеться про тих людей, які представляють офіційний Київ у Тристоронній контактній групі.

Голова ОПУ додав, серед згаданих українських представників з ОРДЛО обирали лише тих, хто дотримується відповідних позицій та готовий на свідомий ризик.

"Я точно знаю, що серед тих, хто зустрічався з Олексієм (Резніковим, міністром ТОТ - ONLINE.UA), були люди, які, оцінив ризики, відмовлялися від цієї місії. Згода говорить про громадянську позицію. Про те, що вони настільки зацікавлені у мирі та в успіху переговорів, що свідомо йдуть на ймовірні ризики", - підкреслив Єрмак.

Віцепрем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков пояснив раніше, що для того щоб виконати формулу Штайнмаєра в Україну повинна приїхати місія Бюро демократичних інститутів з прав людини ОБСЄ, яка має мандат на моніторинг виборів.

Також він підкреслив, люди, які отримали громадянство Росії, не зможуть брати участь у виборах, оскільки не мають на це права. Отже, ватажки бойовиків ОРДЛО, яких зобов’язали поголовно отримати російське громадянство, не зможуть потрапити в органи влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд повинен повернути ОРДЛО під верховенство українського законодавства. З такою вимогою виступила делегація офіційного Києва у Тристоронній контактній групі в Мінську.

За офіційними даними, Київ вимагає повернення українського правового поля в окуповані райони, щоб відновити там системи оподаткування та розрахунків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?