З місця масового поховання в Ізюмі дістали 447 тіл — ДСНС
Категорія
Україна
Дата публікації

З місця масового поховання в Ізюмі дістали 447 тіл — ДСНС

З місця масового поховання в Ізюмі дістали 447 тіл — ДСНС
Джерело:  online.ua

На місці масового поховання в Ізюмі Харківської області спільними зусиллями військових, поліцейських, рятувальників вдалося знайти 447 тіл.

Джерело: ДСНС

В Ізюмі зевершили ексгумацію тіл

447. Стількох вдалося знайти на місці масового поховання в Ізюмі спільними зусиллями військових,поліцейських, рятувальників», — зазначили у ДСНС.

Голова Національної поліція України Ігор Клименко повідомив, що з 447 тіл - 215 жінок, 194 чоловіка, 5 дітей, а також 22 військовослужбовця.

Крім того, виявили рештки 11 осіб, стать яких наразі неможливо визначити.

23 вересня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що ексгумували 436 тіл, більшість з них мають ознаки насильницької смерті, а 30 — сліди катувань.

Є тіла з мотузкою на шиї, зі зв'язаними руками, з поламаними кінцівками та з вогнепальними пораненнями. У декількох чоловіків ампутовані геніталії. Все це докази жахливих тортур, яким окупанти піддавали мешканців Ізюму. Більшість тіл – цивільні, 21 – військові, - написав він.

За словами Синєгубова, таке масове поховання не єдине в Ізюмі. Знайдено щонайменше ще 3 таких місця в цьому районі, є поховання і в інших звільнених містах Харківщини.

Наразі проводяться огляд та розмінування.

15 вересня під Ізюмом знайшли масове поховання загиблих військових ЗСУ та цивільних.

ЗСУ звільнили 421 населений пункт внаслідок контрнаступу на Харківщині на початку вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?