З початку повномасштабного вторгнення Росія обстріляла вісім іноземних суден — посол України
Категорія
Світ
Дата публікації

З початку повномасштабного вторгнення Росія обстріляла вісім іноземних суден — посол України

З початку повномасштабного вторгнення Росія обстріляла вісім іноземних суден — посол України
Джерело:  online.ua

З початку повномасштабного вторгнення Росія обстріляла вже вісім суден іноземних власників.

Джерело: посол України в Туреччині Василь Боднар

З початку повномасштабного вторгнення Росія обстріляла вісім іноземних суден

Дипломат додав, що про це не говорили, оскільки не хотіли конфлікту з Росією, і не виключив, що Кремль може обстріляти ще одне, або декілька суден.

Водночас, пряме зіткнення у Чорному морі російського та турецького флотів, на його думку, є малоймовірним.

Але що стосується зіткнення російського і турецького флотів, то це поки що видача бажаного за дійсне. Сумніваюся, що Туреччина може піти на відкрите збройне протистояння з Росією, оскільки це означає втягування у конфлікт НАТО. Але якби російська сторона почала такі дії, то вона би просто відкрила для себе другий фронт, — припустив посол.

Боднар наголосив, що Туреччина наразі продовжує докладати зусиль для продовження зернової угоди і, ймовірно, планує застосувати для цього важелі дипломатичного чи економічного впливу.

Водночас, він додав, що справжньою метою Росіє є зайняти панівну позицію на ринках, на які Україна досі постачала своє продовольство, а вимоги щодо зняття санкцій та інші — лише прикриття для зняття з себе відповідальності.

Що відомо про призупинення зернової угоди

Вдень 17 липня речник Кремля Дмитро Пєсков офіційно підтвердив призупинення дії "зернової угоди".

За словами скандальної російської дипломатки Марії Захарової, офіційна Москва нібито уже проінформувала Київ та Анкару, а також секретаріат ООН про заперечення проти продовження Чорноморської зернової ініціативи.

Такі заявили пролунали від команди російського диктатора Володимира Путіна саме після підриву Кримського мосту.

Що важливо розуміти, протягом останніх тижнів Росія постійно погрожувала не продовжити дію зернового коридору попри заклики ООН і Туреччини, які стали посередниками домовленості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?