З початку війни РФ змогла виробляти по 40 високоточних ракет на місяць — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

З початку війни РФ змогла виробляти по 40 високоточних ракет на місяць — ГУР

З початку війни РФ змогла виробляти по 40 високоточних ракет на місяць — ГУР
Джерело:  online.ua

Росія змогла виготовити за місяці повномасштабного вторгнення 240 високоточних ракет Х-101 і близько 120 крилатих ракет морського базування «Калібр». Це близько 40 нових ракет на місяць.

Джерело: представник ГУР Вадим Скібіцький в коментарі New York Times

РФ продовжує виробляти ракети попри санкції

За нашими підрахунками, у них є ракети ще на три-п'ять хвиль ударів. Це якщо в одній хвилі буде від 80 до 90 ракет, - сказав Скібіцький.

Він зазначив, що російські збройові заводи змогли побудувати 240 точних крилатих ракет Х-101 і близько 120 крилатих ракет морського базування «Калібр» з початку війни.

Загалом РФ виробляє близько 40 нових ракет на місяць.

Згідно зі звітом Conflict Armament Research, незалежної британської групи, яка ідентифікує зброю та боєприпаси, що використовуються у війнах, Росія продовжувала виробляти нові високоточні ракети ще в жовтні.

Речник ВПС України Юрій Ігнат повідомив, що після останнього штурму слідчі виявили багато фрагментів, які вказують на те, що високоточні крилаті ракети, використані для атаки, були зроблені останніми тижнями.

Росія використовує ракети нового виробництва, - сказав він.

Українські військові зазначили, що стають кращими у збиванні багатьох типів ракет і безпілотників.

Протягом листопада заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал Олексій Громов заявив, що українська ППО збила 72% з 239 російських крилатих ракет і 80% з 80 безпілотників іранського виробництва "Шахед-136".

Попри це ракети та безпілотники, які проникають в Україну, все одно можуть завдати великої шкоди.

10 грудня Україна збила 10 із 15 ударних безпілотників, але кілька вразили критичну інфраструктуру в Одесі, залишивши без світла 1,5 мільйона людей.

Нагадаємо, що 5 грудня РФ випустила по Україні понад 70 ракет. ППО збила 60 із 70 ракет, або 85%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?