З України видворили російського дипломата-шпигуна
Категорія
Україна
Дата публікації

З України видворили російського дипломата-шпигуна

З України видворили російського дипломата-шпигуна
Джерело:  online.ua

Контррозвідники СБУ викрили жителя Львівщини на "співпраці" з дипломатом консульства Росії, що вів шпигунську діяльність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу структури.

З'ясувалося, що канал збуту інформації був налагоджений "завдяки" військовому пенсіонеру, який очолює громадську організацію. Плідна "співпраця" тривала з 2014 року.

Як стало відомо, цей пенсіонер передавав різноманітні відомості російському шпигуну, що прикривався статусом дипломата. Наразі зловмисника проінформовано про підозру у скоєнні державної зради (ч. 1 ст. 111 ККУ).

"За діяльність несумісну зі статусом консульської посадової особи МЗС України оголосило дипломата-шпигуна "persona non grata". Він уже залишив територію України", - додала СБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські спецслужби викрили екс-робітника МВС, який працював на росьйських шпигунів. Чоловік неодноразово відвідував окупований Крим, проживаючи у Запоріжжі. Він інформував своїх кураторів про поточну ситуацію у рідному місті та оточуючому регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?