За арештами Гіркіна та Суровікіна стоять різні люди — Піонтковський
Категорія
Політика
Дата публікації

За арештами Гіркіна та Суровікіна стоять різні люди — Піонтковський

За арештами Гіркіна та Суровікіна стоять різні люди — Піонтковський
Джерело:  online.ua

За словами російського політолога Андрія Піонтковського, терорист Ігор Гіркін ймовірно загине у в'язниці, тоді як генерал Сергій Суровікін має шанс вижити і отримати помилування від кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна. 

Джерело:  "Еспресо"

Що може очікувати на Суровікіна і Гіркіна після арешту  

Зокрема, Піонтковський вказує, що одним з кураторів Гіркіна був дуже близький до Путіна Юрій Ковальчук.

Дуже багато неправильних оцінок щодо причин арешту Гіркіна. Доходить до того, що ось десь він там недостатньо шанобливо відгукнувся про Кабаєву, але Путіну, вибачте, наплювати на цю Кабаєву. Зараз набагато важливіші ставки. Гіркін - найвірніший прихильник Путіна. Ми ж пам'ятаємо, як в найтяжчий час Гіркін казав, що при всіх його претензіях до Путіна, але він дав правильну оцінку бунту Пригожина. Говорячи, що Пригожин рупор набагато впливовішої сили тих людей, які хочуть закінчити війну капітуляцією і виходом з війни. Він розповідав правду про Пригожина. Ну, і щоб уже відповісти на всі запитання одразу, я скажу, що за його спиною стояв ніхто інший, як Юрій Ковальчук, найближчий друг Путіна, - пояснює політолог.

За його словами, Ковальчук виступав не тільки у якості ідеолога війни проти України, але й як прихильник світової війни.

Що відомо про куратора Гіркіна

Він навіював Путіну ідеї про світове панування, про перемогу над Заходом, про реванш за поразку Радянського Союзу.

Зараз Ковальчук зрозумів, що цю війну програно. Хоча вона була вже програна у перший тиждень війни, коли Путін не зміг взяти Київ. І він розуміє, що треба рятувати те, що є, величезну власність. А проблему для них, для цієї "партії почесної капітуляції", становить десь 10-15% російського населення, які є Z-долбанутими. А основне населення пасивне. Ну от, треба працювати з цими 10-15% упоротих. Так от Пригожин з ними й працює, працював і продовжує, - наголошує політолог.

Публіцист зауважив, що саме це і викриває Гіркін у своїй лекції від 12 липня, а через 2 дні його арештували.

Його заарештувала інша партія. Я ж кажу, що в Росії двовладдя. Ті, хто тримає у темниці та мучать Суровікіна – це найближчі прихильники Путіна. Саме партія "почесної нічиєї", за те, що він явно співчував Пригожину. А ось самого Гіркіна заарештувала і доб'є, звісно, у в'язниці інша партія - ця партія "почесної капітуляції", яку він гучно намагався викрити, звертаючись до тих самих упоротих патріотів. Але чоловіку пропонували довічне в Гаазі у прекрасній комфортній камері з інтернетом, бібліотекою, басейном. Гіркін би прекрасно провів залишок життя у цій камері. А у Росії його теж засудили до довічного ув'язнення, ось тільки це довічне буде коротшим. Запевняю вас, Суровікіна може коли-небудь і випустять із в'язниці, а от Гіркіна вони приб'ють, - пояснює експерт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?