Аналітики вказали на новий страх Путіна щодо війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики вказали на новий страх Путіна щодо війни в Україні

Аналітики вказали на новий страх Путіна щодо війни в Україні
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, ситуація із заколотом Групи "Вагнера" і відсутність швидкої та потужної реакції Кремля вказують на те, що диктатор Володимира Путіна сумнівається у власних силах для згуртування навколо себе "російської еліти".

Джерело:  ISW

Чому Путін не зміг швидко придушити заколот Пригожина

Нещодавно стало відомо про те, що президента РФ не віддавав наказів протягом більшої частини 24 червня, попри попередження російських спецслужб про ймовірність заколоту щонайменше за два-три дні до нього.

Це підтверджує той факт, що російський диктатор і Кремль не змогли швидко відреагувати на бунт вагнерівців, зваливши тягар ухвалення рішень на місцеву владу у регіонах.

Як вважають американські аналітики, в цьому разі відсутність реакції Кремля і Путіна вказує на те, що російський апарат безпеки, цілком можливо, не був готовий до прямого виклику російському військовому керівництву і, ймовірно, не мав можливості швидко покласти край заколоту.

Путін зневірився у свою здатності об'єднати російську еліти

За словами іноземних експертів, офіційна Москва, найімовірніше уже, усвідомила, що її "параліч" (нездатність реагувати – ред.) у ситуації з "Вагнером" вкотре продемонстрував ступінь нестабільності режиму, і, схоже, консолідує апарат внутрішньої безпеки Росії в Росгвардії, щоб підготуватися до подальших внутрішніх загроз і продемонструвати рішучість.

Нездатність Путіна діяти швидко також свідчить про те, що він не впевнений у своїй здатності згуртувати навколо себе так звану російську еліту, і може вказувати на те, наскільки фракційною стала внутрішня кремлівська політика.

На думку американських аналітиків, рішення очільника Кремля продовжити зустріч з Лукашенком, цілком можливо, свідчить про те, що російський диктатор і надалі турбується з приводу "Вагнера", і, схоже, Лукашенко не зміг його заспокоїти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?