За "екстремізм". РФ націоналізувала філію української кондитерської фабрики "Конті-Рус"
Категорія
Економіка
Дата публікації

За "екстремізм". РФ націоналізувала філію української кондитерської фабрики "Конті-Рус"

Конті-Рус
Джерело:  online.ua

Суд у повному обсязі задовольнив позов Генпрокуратури РФ, яка вимагала визнати власників підприємства "екстремістським об'єднанням" та звернути акції "Конті-Рус" у дохід Росії.

РФ конфіскувала “Конті-Рус”

Ленінський районний суд Курська конфіскував кондитерське підприємство АТ "Конті-Рус", акції якого належали групі українського бізнесмена Ріната Ахметова.

Суд у повному обсязі задовольнив позов Генпрокуратури РФ, яка вимагала визнати власників підприємства "екстремістським об'єднанням" та звернути акції "Конті-Рус" у дохід держави. Рішення має бути виконане негайно, та на нього можна подати апеляцію.

У Генпрокуратурі розповіли, що нібито наглядаючи за протидією екстремізму, співробітники відомства встановили "об'єднання осіб", в якому перебувають відповідачі.

До нього увійшли український бізнесмен Рінат Ахметов, колишній віце-прем'єр України Борис Колесніков, бізнесмен Сергій Кій, родичі покійного авторитетного підприємця Жигана Такташева, а також ціла група офшорних компаній.

У прокуратурі вважають, що ідеологічні та майнові інтереси членків групи "мають яскраво виражений антиросійський характер", "підтримують геноцид населення ДНР і ЛНР, а також фінансують збройні формування України, які його здійснюють".

Суд на вимогу прокуратури зобов'язав керівництво "Конті-Рус", щоб юрособи компанії продовжили роботу, виконували договори та робили обов'язкові виплати.

У Росії вперше конфіскували велике підприємство, яке належить громадянам України, в також це перша націоналізація великого підприємства через донос.

Раніше російський активіст Віталій Бородін повідомив, що звернувся до Генпрокуратури "з проханням перевірити компанію на фінансування ЗСУ".

У Carlsberg забрали вісім заводів у РФ

Данський пивоварний гігант Carlsberg Group, який розірвав усі зв'язки з РФ, заявив, що Кремль просто вкрав його бізнес у цій країні.

Компанія принципово відмовилася йти на угоди з російською владою, за що ті вирішили "заарештувати" активи групи в країні.

Генеральний директор Carlsberg Джейкоб Ааруп-Андерсен заявив, що йдеться про вісім пивоварних заводів у РФ. Компанії довелося списати ці активи вартістю близько 9,1 млрд доларів.

Ми не збираємося укладати угоду з російським урядом, яка якимось чином виправдовує незаконне поглинання нашого бізнесу, – сказав Ааруп-Андерсен після публікації квартального звіту про прибутки та збитки компанії.

Гендиректор групи нагадав, що Carlsberg вирішив зупинити дію всіх ліцензійних угод на продаж своїх пивних брендів у Росії. Тобто російському підприємству "Балтика" тепер заборонено виробляти, просувати та продавати продукцію групи.

Коли ці ліцензії закінчуються разом із пільговим періодом, росіянам більше не дозволяється виробляти якісь із наших продуктів. Звичайно, я не можу гарантувати, що це станеться, але це наші очікування, – сказав Ааруп- Андерсен.

к

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?