За прямою вказівкою: посол США визнав тиск Трампа на Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

За прямою вказівкою: посол США визнав тиск Трампа на Україну

За прямою вказівкою: посол США визнав тиск Трампа на Україну

Посол США у Євросоюзі Гордон Сондленд заявив, що президент Дональд Трамп намагався отримати від України "послугу за послугу" (quid pro quo). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Американський дипломат виступив зі свідченнями у Конгресі. Його розпитали про співпрацю з особистим адвокатом президента Рудольфом Джуліані.

"Я знаю, що члени цього комітету часто формували ці складні ситуації у вигляді простого питання: чи існувало "quid pro quo?". Як я вже свідчив раніше, що стосується телефонного дзвінка Білого дому та засідання Білого дому, відповідь - так", - пояснив Сондленд.

Він додав, Що працював "за прямою вказівкою" Трампа разом з Джуліані, а також міністром енергетики Ріком Перрі та спецпредставником з питань України Куртом Волкером.

"Ми не хотіли працювати з паном Джуліані. Усі ми розуміли, що якщо ми відмовимося працювати з паном Джуліані, ми втратимо важливу можливість зміцнити відносини між США та Україною. Тому ми виконували розпорядження президента", - підкреслив посол.

Він зазначив, що відмовився б від праці з адвокатом, якби був обізнаний щодо планів останнього. Сам дипломат - проти надуманої затримки виділення військової допомоги Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп нещодавно заявив, що готовий особисто свідчити перед Конгресом США у справі про імпічмент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?