Заарештовано організатора замаху на Тетяну Чорновол
Категорія
Події
Дата публікації

Заарештовано організатора замаху на Тетяну Чорновол

Заарештовано організатора замаху на Тетяну Чорновол

Печерський суд Києва 13 травня арештував на 60 діб організатора нападу на Тетяну Чорновол 2013 року.

Про це розповів речник Нацполіції Ярослав Тракало, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За його словами, Печерський суд задовольнив клопотання Генпрокуратури про взяття підозрюваного під варту на 60 діб. Розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі прокуратури. Ім'я підозрюваного не називають.

У січні цього року чоловіка затримали в Мінську, у травні його було екстрадовано до України.

Тракало зазначив, що чоловіка підозрюють у скоєнні замаху на навмисне вбивство.

"Правоохоронці встановили, що в листопаді 2013 року саме він шляхом підкупу схилив 4 осіб до вчинення навмисного вбивства Чорновол", - сказав речник Нацполіції.

Читайте також: Нове відео інциденту з Чорновол і блокадниками наробило шуму

"Наприкінці грудня 2013 року, реалізовуючи свій задум, зловмисники намагалися вчинити умисне вбивство Чорновол, видавши його за ДТП. Наздогнавши автомобіль потерпілої, вони намагалися зіштовхнути його з дороги, а після зупинки авто нанесли їй кілька ударів, після чого зникли", - додав Тракало.

Однак у 2015 році начальник департаменту карного розшуку МВС Володимир Остапенко повідомляв, що організатором побиття Тетяни Чорновол був кримінальний авторитет з Дніпродзержинська Олег Нетребко.

"Слідством було встановлено, що кримінальний авторитет з Дніпродзержинська Олег Нетребко з прізвиськом "Нетрик". Він підшукав для здійснення злочину (нападу на Чорновіл) підопічних, які перебували під його впливом: Зінченко, Залюбовський, Корнілов, які були викликані з Дніпродзержинська. Їх зустрів Котенко", - сказав він.

Тоді Остапенко повідомляв, що Котенко і Залюбовський засуджені за скоєння цього злочину, а Зінченко переховується в Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у ніч на 25 грудня 2013 року на журналістку та громадську активістку, а нині народного депутата Тетяну Чорновол було скоєно напад на трасі Бориспіль-Київ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?