Забирайтеся зараз - у США пригрозили Росії та її прибічникам
Категорія
Світ
Дата публікації

Забирайтеся зараз - у США пригрозили Росії та її прибічникам

Забирайтеся зараз - у США пригрозили Росії та її прибічникам
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати планують ввести нові санкції проти російського паливного проєкту "Північний потік-2", за яким кремлівський газ постачатимуть у Євросоюз. Державний секретар Майк Помпео також анонсував заходи проти другої гілки "Турецького потоку". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата.

Згідно із заявою держсекретаря, він застерігає інвесторів від участі у проєктах.

"Забирайтеся зараз або ви йдете на ризик", - оголосив він.

Помпео додав, "Північний потік-2" - це не комерційний проєкт. завдяки цій ініціативі Кремль планує "зловживати й розширювати залежність Європи від постачання енергоносіїв".

Нагадаємо, "Потік" виявився вкрай важким будівництвом для Росії. Він мав пройти у Балтійському морі, кінцевим отримувачем газу перш за все передбачалася Німеччина.

Утім, Москва не змогла реалізувати його у зазначені терміни, хоча представники російського естеблішменту регулярно виступали із зухвалими заявами про початок перегону палива ще до кінця 2019 року.

Спочатку Данія затягнула оцінювання частини проєкту, яка проходила у її територіальних водах. Пізніше Сполучені Штати оголосили про введення санкцій проти усіх компаній, які займаються будівництвом — це фактично зупинило процес.

Серед європейських країн найбільше зацікавлена у "Потоці" Німеччина. Перешкоди у будівництві стали новими гілками у колесах дипломатії Берліна та Вашингтона, яка й до того ускладнювалася економічними суперечками.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда глави Кремля Володимира Путіна не має наміру відступати від свого плану запустити скандальний газопровід "Північний потік-2", який дозволить Росії постачати газ в Європу в обхід України, вже до кінця 2020 року. І в цьому Москві раптово допомогла Данія, яка до останнього залишалася одним з головним противником "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?