Заблокований у Twitter і Facebook Трамп створює власну соцмережу
Категорія
Світ
Дата публікації

Заблокований у Twitter і Facebook Трамп створює власну соцмережу

Заблокований у Twitter і Facebook Трамп створює власну соцмережу
Джерело:  online.ua

Експрезидент США Дональд Трамп, заблокований у Twitter і Facebook, заявив про плани запустити платформу соціальних мереж Truth Social. Вона розпочне свою роботу на початку наступного року.

Джерело: The Guardian.

За словами Трампа, його мета - скласти конкуренцію технологічним компаніям, які відмовили йому в мегафоні, і "протистояти тиранії" великих технологій.

"Я радий незабаром почати ділитися своїми думками про соціальну істину та боротися з великими технологіями", - сказав Трамп.

Truth social стане продуктом нового підприємства під назвою Trump Media & Technology Group, створеного шляхом злиття з Digital World Acquisition Corp.

 Платформа буде відкрита для "запрошених користувачів" для бета-запуску в листопаді. Трамп збирається зробити її доступною для широкої громадськості на початку наступного року.

Зазначимо, що це не перша спроба Трампа створити власний ресурс, після того, як йому закрили доступ у соцмережі. На початку травня була заснована платформа From the Desk of Donald J Trump. Вона була для Трампа способом публікувати власний контент, включаючи пресрелізи та відео. Після місяця роботи сайт закрився.

Трампа заблокували в соцмережах

Нагадаємо, акаунти активного користувача соцмереж Дональда Трампа в Facebook та Twitter заблокували 7 січня. Після штурму Капітолія прибічниками Трампа його сторінку у Facebook заблокували спершу на 24 години. Пізніше керівник Facebook Марк Цукерберг повідомив, що акаунт Трампа в цій мережі, а також в Instagram будуть заблоковані щонайменше на два тижні, оскільки ризики продовження використання ним цих платформ занадто великі.

Цукерберг стверджував, що Трамп використав Facebook "для здіймання насильницького повстання проти демократично обраного уряду".

Пізніше, тоді ще президента США заблокували ще 10 соціальних мереж і платформ через заворушення у Вашингтоні та штурм Капітолію 6 січня.

Так, Трампа забанили наступні платформи: Facebook, Twitter, Google, Spotify, Snapchat, Instagram, Shopify, Reddit, Twitch, YouTube, TikTok і Pinterest.

Читайте також:

  • Трамп жорстко критикував Путіна тільки перед камерами — ексречниця.

  • Зеленський розповів, чи відчував тиск з боку Трампа.

  • Племінниця Трампа відверто розповіла про його відносини з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?