Заборона на аборти. Влада Польщі пішла на компроміс після масштабних протестів
Категорія
Світ
Дата публікації

Заборона на аборти. Влада Польщі пішла на компроміс після масштабних протестів

Заборона на аборти. Влада Польщі пішла на компроміс після масштабних протестів
Джерело:  online.ua

У Польщі тривають масташтабні протести через заборону абортів - десятки тисяч людей тепер виходять на вулицю не тільки з вимогою скасувати резонансне рішення суду і припинити війну проти жінок, але й вимагають відставки консервативної влади. Керівництво Польщі намагається згладити і врегулювати емоційний скандал, який сколихнул не тільки поляків, а й весь світ. Влада тимчасово призупинила рішення суду про аборти, яке повинно було вступити в силу 2 листопада, щоб продовжити обговорення цього складного питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Зараз йде обговорення, і було б добре витратити деякий час на діалог і знайти нову позицію в цій складній і викликаючій великі емоції ситуації", - пояснив рішення влади глава канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчік.

Він закликав до переговорів з владою протестуючих і опозицію, щоб знайти рішення проблеми. У свою чергу президент Польщі Анджей Дуда пропонує прийняти новий закон, який зробить менш жорсткою заборону. Він вважає важливим дозволити аборт, якщо плід буде мати загрозливі для життя патології, але за винятком синдрому Дауна.

Як відомо, закони Польщі про аборти і раніше були одними з найжорсткіших у Європі. У цій країні забороняли переривати вагітність тільки за бажанням жінки. Але Конституційний суд вирішив, що і медичні показання, коли у плода діагностовано серйозний і незворотний вроджений дефект, більше не є переконливим доказом для аборту. Тепер вагітність в Польщі можна переривати тільки за умови, що вона стала наслідком зґвалтування або інцесту, або в разі загрози життю жінки. Це рішення обурило багатьох поляків, в знак протесту громадяни вийшли на вулиці. Багатотисячні акції не вщухають досі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що масові протести в Польщі через заборону абортів стали самими серйозними з моменту падіння соціалістичного режиму в цій країні. За сто тисяч поляків виходять на вулицю і вже домагаються не тільки скасування скандального рішення суду, а й відставки влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?