Заборона на всі виплати Газпрому: суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Заборона на всі виплати Газпрому: суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України

Заборона на всі виплати Газпрому: суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України

Швейцарський суд заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, які є власником газопроводу "Північний потік" і оператором будівництва "Північного потоку-2", здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому". Це рішення було прийнято в рамках забезпечувальних заходів за позовом українського "Нафтогазу", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

У російському "Газпромі" повідомили, що в рамках судового рішення тепер все виплати компаній Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG російському "Газпрому" будуть направляти на швейцарських приставів.

Нове рішення на користь України суд Швейцарії ухвалив в рамках суперечки між українським "Нафтогазом" і російським "Газпромом", за якою в лютому 2018 року Стокгольмський арбітраж зобов'язав російську компанію заплатити українській стороні 2,6 млрд доларів за недостатні обсяги транзиту газу. Після цього в Швейцарії заарештували акції компаній Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.

Влітку 2018 року "Нафтогаз" подав новий позов до Стокгольмського артібраж проти "Газпрому". Українська сторона наполягає на перегляді тарифів на транзит російського газу через Україну - українська компания оцінює свої грошові претензії в розмірі 11,58 млрд доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в українському "Нафтогазі" підготували новий неприємний сюрприз "Газпрому" за скандальний газопровід "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?