Заборонений: Василь Стус з'явився на екранах кінотеатрів України
Категорія
Культура
Дата публікації

Заборонений: Василь Стус з'явився на екранах кінотеатрів України

Заборонений: Василь Стус з'явився на екранах кінотеатрів України
Джерело:  online.ua

У четвер, 5 вересня, українські кінотеатри почали показ фільму "Заборонений", що розповідає про трагічну долю поета-дисидента Василя Стуса. Про це повідомляє ONLINE.UA.

У виробництві авторам стрічки допомагало Державне агентство з питань кіно. Минулого року інтернет дізнався про фільмування сцени за участю ексадвоката поета і чинного політика Віктора Медведчука. Новина спалахнула скандалом.

Відомо, що "Заборонений" розповідає про останній період життя Стуса. Той продовжує протистояти радянській системі та намагається видати останню поетичну збірку. Вірші він спробує передати вже з місця ув'язнення.

Напередодні - 4 вересня - країна згадала про трагічну загибель Стуса у 1985 році. Її обставини не були оголошені остаточно.

Режисером фільму виступив Роман Бровко. Сценарій належить Сергію Дзюбі та Артемію Кірсанову. Продюсер - Артем Денисов та компанія UM-GROUP.

Глядач може побачити у головних ролях Дмитра Ярошенка, Віталія Салія, Олега Масленнікова, Євгенію Гладій, Карину Шереверову, Діану Розовлян.

Фільм "Заборонений" уряд підтримав сумою у 19,3 мільйона гривень. Загальний бюджет сягає 38,5 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, також 5 вересня в Україні почався прокат фільму "Воно: частина друга" за оповіданням письменника Стівена Кінга. Стрічка показує продовження історії сімки з так званого клубу Невдах, які подорослішали та повинні зійтися у боротьбі проти давніх жахів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?