Забруднення повітря в Києві: киян попередили про небезпеку
Категорія
Україна
Дата публікації

Забруднення повітря в Києві: киян попередили про небезпеку

Забруднення повітря в Києві: киян попередили про небезпеку
Джерело:  online.ua

У суботу, 18 квітня, Київ як і раніше знаходиться на першому місці за рівнем забруднення повітря в світі. В повітрі зафіксовано перевищення норми вмісту діоксиду сірки, формальдегіду і діоксиду азоту. В Управлінні з питань цивільного захисту КМДА закликали киян залишатися вдома і не відкривати вікна, передає ONLINE.UA.

Причиною забруднення повітря в Києві стали масштабні пожежі. Тільки за останню добу в екосистемах Київської області зафіксовано 37 пожеж трав'яного настилу, з них чотири пожежі загальною площею 1,3 гектара відбулися в Києві. Горять також і торфовища в Обухівському районі (село Великі Дмитровичі) і в Вишгородському районі (село Нижча Дубечня). За даними ДСНС, триває гасіння осередків тління в Житомирській області та в Чорнобильській зоні відчуження.

Радіаційний фон в Києві і області знаходиться в межах норми: середній радіаційний фон у Києві становить 0,011 мР / год (норма - 0,030 мР / год); в Київській області 0,014 мР / год (норма - 0,030 мР / год).

"Згідно з даними автоматичної станції AQT 420" VAISALA "Київського національного університету імені Тараса Шевченка (місце знаходження - Голосіївський район) вранці 18 квітня зафіксовані коливання монооксиду вуглецю і перевищення ГДК в 0,5 рази. Останні дані про стан атмосферного повітря також надав Центр громадського здоров'я інституту Марзєєва. За їхньою інформацією, зміст дрібно дисперсного пилу в повітрі Києва: PM 2,5 - 127 мкг, PM 10 - 126 мкг ", - повідомили в КМДА.

Спецтехніка комунальних підприємств в посиленому режимі здійснює миття вулиць і доріг. Такі роботи тривають у всіх районах Києва. Але в КМДА закликають киян не виходити на вулицю без необхідності, тримати вікна закритими і споживати більше рідини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Чорнобильській зоні відновилися пожежі, на гасіння яких знадобиться кілька днів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?