Забруднення повітря в Україні: названі міста, де зафіксовано перевищення норм
Категорія
Україна
Дата публікації

Забруднення повітря в Україні: названі міста, де зафіксовано перевищення норм

Забруднення повітря в Україні: названі міста, де зафіксовано перевищення норм
Джерело:  online.ua

У суботу, 26 жовтня, в Києві не зафіксовано значних перевищеннь норм рівня забруднення повітря небезпечними речовинами. Найбільш складною ситуація з накопиченням в повітрі забруднюючих речовин є в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам'янському. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ДСНС України.

У відомстві проінформували, що мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС не зазначає концентрацій оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути віднесені до високих і небезпечних. Значного зростання рівня забруднення повітря не спостерігається в Києві та більшості інших міст України.

"Незначні перевищення гранично допустимих концентрацій фіксуються в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, Львові та Кам'янському", - уточнили в ДСНС.

Там же додали, що в Україні в найближчі дні очікуються слабкий вітер, підвищення температури повітря і густі тумани. Це сприяє накопиченню в приземному шарі забруднюючих речовин. При цьому вже з 28 жовтня на території України очікується поліпшення синоптичної ситуації, тому "немає істотних підстав для занепокоєння про стан повітря", додали в ГСЧС.

Раніше ONLINE.UA робив добірку онлайн-ресурсів, на яких можна моніторити забруднення повітря в Києві та інших містах України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?